Date companie
 
 
 
 

Procesiune cu relicva și icoana Sf. Papă Ioan Paul al II-lea, la București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Octombrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : icoana, credinciosi, bucuresti, preoti, procesiune, ioan, paul, catolica, relicva, papa
 

Eveniment omagial, pentru credincioșii catolici din România! Astăzi, s-a desfășurat, în Capitală, procesiunea cu relicva și icoana Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea. Procesiunea, organizată de Arhidioceza Romano-Catolică de București, la care au participat preoții romano-catolici și greco-catolici din București și din împrejurimi, alături de o mulțime de credincioși, a început la monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea unde cu toții s-au închinat și s-au rugat pentru mântuire și pace în lume.

VOX "Îi aducem un omagiu Sfântului Părinte Papa Ioan Paul al II-lea, în mod special îl rog să mijlocească pentru pace în lume."

VOX "Este un moment în care ne adunăm pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru acest mare, dar, că ni l-a dat pe acest om important."

VOX "Este o mare bucurie și un prilej de rugăciune, de întâlnire cu comunitatea."

VOX "Înseamnă izvor de bucurie, înseamnă pace, înseamnă speranță. A fost păstorul cel bun, a fost ceea ce lui Iisus i-a plăcut, să fie un preot adevărat."

Preoții au purtat icoana și relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea până la Catedrala Sfântul Iosif, unde a fost oficiată Sfânta Liturghie. Relicva constă în câteva picături de sânge ale Papei Ioan Paul al al II-lea și a fost dăruită Catedralei Sfântul Iosif din București îni 2011 de către fostul secretar personal al papei. Karol Wojtyla, care a devenit papă în 1968 sub numele de Ioan Paul al II-lea, s-a născut în 1920, la Wadowice, în Polonia. A murit în aprilie 2005, la Vatican, iar procesul său de beatificare a fost deschis, în mod excepțional, în iunie același an, apo a fost sanctificat în aprilie 2014. Ioan Paul al II-lea a fost, astfel, înscris în calendarul Bisericii Catolice, comemorarea sa liturgică fiind stabilită la 22 octombrie, în fiecare an. În 1999, Ioan Paul al II-lea a venit în România, fiind prima vizită a unui Suveran Pontif într-o țară majoritar ortodoxă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2