Date companie
 
 
 
 

Procesiune religioasă, de Sfinții Împărați Constantin și Elena, pe străzile Constanței

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : constanta, sfanta, racla, procesiune, muntele, constantin, cruce, elena, athos, imparati
 

Procesiune religioasă, la Constanța! Sute de constănțeni au mers într-o procesiune, organizată în scopul de a purta pe străzile orașului de la malul mării, racla cu lemnul Sfintei Cruci, adusă de la Muntele Athos. Sfânta relicvă a fost adusă special pentru sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, patronii spirituali ai Constanței. Ceremoniile au început cu o slujba la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța.

TEODOSIE, arhiepiscopul Tomisului "Noi simțim că se va sfinți orașul și oamenii. Se vor trezi conștiințele și vom face un nou început de religiozitate, de slujire către Hristos."

Din alaiul religios nu a lipsit fanfara militară. Pe lîngă racla cu lemnul din Sfânta Cruce, în procesiune au fost purtate moaștele Sfinților Constantin și Elena și cele ale Sfinților Epictet și Astion.

VOX "De dragoste între noi, de spor, de sănătate, de îndepărtare a tot răul, că e la tot pasul."

VOX "E foarte impresionant. Eu sunt creștin ortodox. Sfinții Constatin și Elena, am și Elena în casă."

De la descoperirea, în anul 335, a crucii pe care a fost răstignit Iisus , fragmentul a stat în Biserica Sfântului Mormânt. Racla rămâne la Constanța în ziua marii sărbători, pentru ca toți credincioși să se poată închina la ea, după care va fi înapoiată Muntelui Athos.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2