Date companie
 
 
 
 

Procesiuni religioase, de Sfinții Împărați Constantin și Elena

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Mai 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : onomastica, romani, procesiuni, constantin, elena, sfinti, religioase
 

1.850.000 de români și-au sărbătorit onomastica, de ziua sfinților Constantin și Elena. Sărbătoarea a fost marcată și prin procesiuni religioase, în mai multe orașe din țară, la care au participat mii de credincioși. La București, procesiunea s-a desfășurat de la Catedrala Patriarhală, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou. O ceremonie impresionantă a avut loc și la Târgu Jiu, oraș care îi are ca patroni spirituali pe Sfinții Constantin și Elena. Peste 200 de preoți și sute de credincioși au participat la procesiunea în cadrul căreia au fost purtate moaștele Sfântului Ioan cel Milostiv, fost patriarh al Alexandriei. Cu lumânări aprinse în mâini, oamenii au însoțit racla cu moaște pe străzile din centrul orașului.

VOX  ”Deosebit de frumoasă! E ceva deosebit! Foarte multă lume, frumos organizată. Am sufletul plin!”

VOX ”În toți anii particip la această slujbă, că mă simt foarte bine, după această slujbă.”

Oamenii s-au rugat și au avut ocazia să atingă moaștele Sfântului Ioan cel Milostiv.

VOX ”Moaștele au poposit la Târgu Jiu, și vor sta și mâine. Rămân un exemplu demn de urmat, pentru credincioșii din această țară.”

La procesiune au participat și autoritățile locale, iar polițiștii au defilat cu torțe aprinse pe străzile orașului. Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt doi dintre cei mai iubiți sfinți, în țara noastră. Astfel se explică faptul că aproximativ două milioane de români poartă numele Constantin, Elena sau derivate ale acestor, iar numeroase biserici au hramul acestor sfinți.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2