Date companie
 
 
 
 

Procurorii DIICOT au destructurat una dintre cele mai puternice rețele de hoți din Europa

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Aprilie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : infractori, diicot
 

14 persoane au fost reținute de procurorii DIICOT în dosarul "Academia Infractorilor". Alte trei persoane sunt cercetate sub control judiciar. Toți suspecții fac parte dintr-una dintre cele mai puternice rețele de hoți din Europa. Potrivit poliției, clanul, autointitulat "Academia Infractorilor români", funcționa dupa reguli militare. Ca să se înscrie în bandă, interlopii trebuiau să semneze un regulament și prezentau un dosar cu date personale, inclusiv fire de păr, pentru ca, în caz de nevoie, să fie indentificați după ADN. Infractorii au dat peste 26 de lovituri în Europa și au furat bijuterii și ceasuri în valoare totală de 10 milioane de euro. 

AMBIANTE: "Care era traseul banilor? (...) Care era traseul bijuteriilor? Din ce țară furați? Ce funcție ocupați în Academia Interlopilor?" 

Doar elita în materie de infractori putea să facă parte din Academie. Cei care aderau la grupare erau antrenați în condiții speciale, în clădiri cu geamuri acoperite cu folie neagră, unde erau ținuți chiar și trei luni. Examenul consta în darea unui spargeri la un magazin de bijuterii în cel mult 60 de secunde. Academia Infractorilor avea "comandant suprem", un contabil, "ofițeri" activi și în rezervă, dar și avocați care-i apărau în instanțe. 

vox avocat apără unul dintre infractori 

"Sunt dispuse ordonanțe de reținere în cauză, constituire de grup infracțional organizat, furt și tâlhării." 

Grupul, cu reguli stricte, de castă, era condus din închisoarea de la Iași de un interlop celebru: Marin Botez, condamnat la 10 ani de detenție pentru tentativă de omor. Hoții au acționat, în ultimii doi ani, în țări precum Belgia, Andorra, Germania, Austria, Olanda, Croația sau Slovenia. Operațiunea de destructurare a grupării "Academia infractorilor români", a costat DIICOT 300.000 de euro. La investigații au participat 200 de polițiști și procurori. « înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2