Date companie
 
 
 
 

Procurorii DNA au cerut condamnarea lui Nicolae Mischie la patru ani de închisoare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : psd, Nicolae Mischie, baron
 

Nicolae Mischie e la un pas de pușcărie! Procurorii DNA au cerut condamnarea definitivă a fostului baron local PSD la patru ani de închisoare. Fostul președinte al Consiliului Județean Gorj a fost trimis în judecată în 2005. El a fost acuzat că a luat mașini și piese de mobilier de la un om de afaceri, pe care l-ar fi ajutat să obțina contracte publice preferențiale. In plus, ar fi semnat cu acest afacerist și contracte de lucrări de construcții, pentru care procurorii anticorupție l-au acuzat de luare de mită și trafic de influență.
Mischie susține că este vorba despre un proces politic, pus la cale chiar de colegii săi de partid.

NICOLAE MISCHIE, fost președinte al Cons. Jud. Gorj: "Nu este vina mea. Este vina instanțelor care au tergiversat acest lucru. (...) Existã suficient material probator la dosar, iar anumite instanțe au fost foarte superficiale în judecarea cauzei. (...) Este un proces la comandã fãcut chiar din interiorul partidului meu."

În 2007, magistrații Tribunalului Gorj l-au condamnat pe Mischie la patru ani de închisoare. În 2010, dosarul a ajuns la Curtea Supremă, dar s-a întors rapid la Curtea de Apel Timișoara, pe motiv cã cercetarea nu s-a făcut cum trebuie.

NICOLAE MISCHIE, fost președinte al Cons. Jud. Gorj: "Este absolut nedreaptã, incertã și injustã. Nu existã niciun material la dosar care sã coveargã cãtre aceastã idee. Toate declarațiile martorilor și toate materialele atestã nevinovãția mea."

Anul acesta, dosarul s-a întors din nou la Instanța Supremă. Verdictul la recursul lui Mischie va fi anunțat pe 18 februarie, iar decizia va fi definitivă.

NICOLAE MISCHIE, fost președinte al Cons. Jud. Gorj: "Sunt pensionar, îmi vãd de sãnãtate și bineînțeles scriu. (...) Deocamdatã lucrez la monografia satului meu natal."

Nicolae Mischie a cerut clemență din partea judecătorilor, pentru că este grav bolnav, iar o pedeapsă cu închisoarea ar fi egală cu o condamnare la moarte.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2