Date companie
 
 
 
 

Procurorii fac audieri privind fraudarea referendumului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 August 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fraude, parchet, referendum
 

Oamenii legii de la peste 180 de parchete din țară și procurorii de la DNA București continuă să ancheteze acuzațiile de fraudare a referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu. Anchetatorii au făcut investigații în 15 județe și au audiat sute de cetățeni suspectați de vot multiplu, semnături false sau CNP-uri inexistente. Printre județele aflate în vizorul procurorilor anticorupție se numără și Gorjul. In localitatea Dragotești, mai mulți săteni au fost audiați pentru neregulile investigate.

VOX: "M-au pus sã dau explicatii. M-a pus sã mã uit pe lista aia si mie mi s-a pãrut cã nu e semnãtura mea."

VOX: "`-Dumneavostrã v-ati mai fi recunoscut semnãtura dacã nu vedeti bine? -Eu stiu, am făcut si eu pe N și pe M, ce să fac."

VILI PASĂRE, primar Dragotești: "Mi s-a adus la cunostintã cã sunt în localitate cu listele electorale si se cautã cetãteni care sunt trecuti si pe liste cã au votat, dar ei nu au votat. Nu pot sã spun dacã au gãsit vreun cetãtean."

Un alt primar din Gorj, cel din localitatea Slivilești, a fost nevoit să le pună anchetatorilor la dispoziție listele de la scrutinul popular din 29 iulie

SORIN BUCURESCU, primar Slivilești: "Desi pe raza localitãtii au fost 61% votanți, vreau sã spun cã nu existã nici o semnãturã în plus."

Procurorii au început și audierea membrilor Comisiilor Electorale, care au fost chemați la București în calitate de martori. În total, la Parchetul General sunt peste 250 de dosare care vizează acuzații de fraude la referendum, iar la Direcția Națională Anticorupție- alte zece.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2