Date companie
 
 
 
 

Procurorii nu au dovezi că tinerele sunt moarte

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Iulie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : procuror, Caracal
 

“Nu neglijăm nicio pistă. Este declarația șefului DIICOT, Felix Bănilă, care a susținut că deocamdată nu există concluzii preliminare ale testelor genetice făcute pe fragmentele osoase. El a subliniat că vor fi reluate cercetările la fața locului și că se cunoaște prezența Alexandrei atât în mașină, cât și în casa inculpatului, Gheorghe Dincă.”

Procurorul-șef DIICOT, Felix Bănilă a mai subliniat câteva detalii importante în cazul disparițiilor de la Caracal. El a analizat dispozitivul metalic în care ar fi putut fi arsă Alexandra.

FELIX BĂNILĂ, procuror-șef, DIICOT
"Admițând că ar fi fost arsă în acel butoi metalic, am fost la Craiova și am constatat că nu e un butoi în adevăratul sens, ci un arzător improvizat, un suport confecționat artizanel pentru a arde diverse lucruri. Focul se pune dedesubt. Funcționează ca o sobă improvizată.--Nu ne putem axa în mod exclusiv pe declarațiile inculpatului. Inculpatul se pare că a fost cooperant, însă la momentul în care a fost întrebat unde a aruncat cadavrele, a devenit confuz. Cu privire la victima de 15 ani, a spus că a aruncat-o în Olt, iar ulterior a spus că a aruncat-o în Dunăre."

În privința posibililor complici ai lui Dincă, șeful DIICOT a precizat că în acest moment al anchetei nu poate răspunde la această întrebare. Același răspuns și în privința găsirii unor probe de sânge la fața locului: "Sunt detalii care pot afecta mersul anchetei", a precizat Bănilă.

FELIX BĂNILĂ, procuror-șef, DIICOT

"Nu excludem, cum am spus, nicio variantă. Am verificat și am stabilit cert că între 2002-2008 inculpatul a avut reședința în Italia, dar nu am primit răspunsuri de la toate instituțiile. Din ce avem, se pare că nu are interdicție în Italia, nu a fost suspect sau inclpat în vreun dosar pe teritoriul acelui stat."

Tot astăzi, poliția a pornit pe o nouă pistă în cazul presupuselor crime din Caracal. Și aceasta după ce oamenii legii au primit un mesaj în care se menționa că Alexandra Măceșanu este în viață, în podul unei case, și că riscă să moară de foame și de sete. Polițiștii au trecut la verificarea mai multor locuințe din vecinătatea casei groazei, a lui Gheorghe Dincă, dar nu au găsit nimic. Și scafandrii au reluat cercetările și într-un lac de lângă Caracal. Pe de altă parte, Inspecția Judiciară a început cercetarea disciplinară față de procurorul Cristian Ovidiu Popescu, de la Caracal, cel care nu ar fi permis polițiștilor să pătrundă în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6:00. Ancheta inspectorilor vizează exercitarea funcției cu gravă neglijență.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2