Date companie
 
 
 
 

Producția de miere de anul acesta, compromisă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, ajutor, miere, productie, apicultori, calamitate
 

Producția de miere, compromisă anul acesta! În stupi, mierea e atât de puțină, încât nici nu ce mai pune problema câștigului, ci se face calculul pierderilor. Apicultorii spun că dacă, în mod normal, de la un stup se obțineau chiar și 30 de kilograme de miere pe an, acum abia se scot 2-3 kilograme. De vină ar fi ploile torențiale, dar și seceta din ultima perioadă.

AMBIANȚĂ "- Albine destul de puține, nu? - Da, da! Albina e rărită. - E mai rău ca anul trecut? - Da, da, incontestabil!"

CONSTANTIN BAZGA, apicultor "- Anul 2014, la capitolul miere de salcâm, este un an total ratat. - Cu cât a scăzut? - La salcâm a scăzut cu 90% față de cât estimam. - În 31 de ani de apicultură, îl consider cel mai slab an la salcâm."

VOX vânzător: "Probabil se va scumpi! Anul ăsta s-a făcut miere foarte puțină. La salcâm aproape nimic, la tei foarte puțin, la floarea-soarelui acum sunt apicultorii în pastoral."

Pentru a mai recupera din pierderi, apicultorii au scumpit mierea cu 15-20%.

VOX "- Deja am scumpit cu 20%. - Cu cât? - Era 20 la piață liberă, și, acum, 25."

Apicultorii vor să se declare stare de calamitate și să ceară ajutorul Guvernului, pentru acoperirea pagubelor.

MIHAI APOSTOLESCU, apicultor "O să facem demersul la minister pentru declararea stării de calamitate, pentru că, până la ora asta, stupii nu au din ce trăi și stuparii asemenea."

Prețul unui kilogram de miere românească de salcâm variază, la ora actuală, între 35 și 40 de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2