Date companie
 
 
 
 

Profesori din 62 de Scoli din Suceava si 20 din Botosani nu au intrat la ore

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : salarii, profesori, greva, elevi, inspectorat scolar, miting, scoli
 

Profesorii din 62 de unitãti de învãtãmânt din Suceava au intrat în grevã generalã pe termen nelimitat. Si la Botosani, dascãlii din 20 de scoli au refuzat sã intre la ore, pentru a treia zi la rând. Acestia sunt nemultumiti pentru cã nu si-au primit salariul pe luna februarie. La Botosani, profesorii au organizat un protest inedit. Amenintati de jandarmi cã vor fi amendati dacã stationeazã în fata Prefecturii, dascãlii au ales sã se plimbe în cerc aproape o orã.

AMBIANTÃ (profesori merg în cerc)

VOX profesoarã: "Protestãm pentru faptul cã suntem ignorati, nu ni se dã nicio importantã. Drepturile salariale nu ne-au fost onorate. - De ce mergeti în cerc? - Nu avem voie sã facem miting, grevã, asã cã încercãm sã atragem atentia."

La mars au participat peste 300 de dascãli din 20 de scoli botosãnene. A fost a patra zi în care profesorii au refuzat sã intre la ore. Directia de Finante si Inspectoratul scolar le-au propus sã întrerupã protestele si sã dea fiecãrui dascãl pentru început 500 de lei. Nu au fost, însã, de acord, iar o parte dintre ei au anuntat cã intentioneazã sã dea statul în judecatã.

VOX: "Am primit o ofertã de la autoritãtile locale, un protocol care prevedea câteva date: garantarea plãtii a cca. 500 de lei de persoanã, urmând ca în perioada urmãtoare sã se plãteascã diferenta. Oamenii sunt reticenti la punctul 4- pânã pe 6 mai vor fi fãcute demersuri pentru a se asigura fonduri si nu se vor asigura cu certitudine."

Dascălii spun că nu vor renunța la grevă până când nu își vor primi banii pe luna februarie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Grevă japoneză, la Hidroserv Porțile de Fier ( 4 Noiembrie 2019 )

  Angajații Hidroserv Porțile de Fier, în grevă japoneză! 150 de salariați ai societății care se ocupă de producerea energiei electrice în hidrocentrale au intrat, luni, în grevă japoneză, nemulțumiți din cauza salariilor prea mici, dar...

 • Angajații români, nemulțumiți de salarii ( 17 Septembrie 2019 )

  Peste jumătate dintre angajații din România vor să ceară o majorare salarială până la sfârșitul anului sau să își caute alt job. Cel puțon așa rezultă dintr-un sondaj realizat de de platforma de recrutare online BestJobs, ale cărui...

 • Rechizite în dar, oferite de Biserică elevilor din famiii nevoiașe ( 7 Septembrie 2019 )

  Șase sute de copii din familii nevoiașe au primit, în dar, rechizite școlare din partea parohiilor din Sectorul 6. Darurile au fost date prin intermediul Protoieriei Sector 6 București. Rechizitele au fost distribuite la Mânăstirea Chiajna.

 • Medaliații cu aur și argint la Olimpiada Internațională de Științele Pământului s-au întors acasă ( 5 Septembrie 2019 )

  Aur pentru țara noastră la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului! Lotul olimpic a revenit acasă cu o medalie de aur și trei medalii de argint obținute la a 13-a ediție care a avut loc în Coreea de Sud, în perioada 26 august - 3 septembrie.

 • Sate fără școli ( 2 Septembrie 2019 )

  Șantier în lucru la două școli din jud. Iași, cu o săptămână înainte de începerea cursurilor! În localitatea Humosu, din comuna Sirețel, școala este în reabilitare, încă din luna iule, dar lucrările nu se pot finaliza, deoarece banii necesari nu se pot vira în contul constructorului. Și asta din cauză că bugetul comunei nu a fost adoptat, pe fondul neînțelegerilor dintre primar și Consiliul Local

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2