Date companie
 
 
 
 

Profesori din 62 de Scoli din Suceava si 20 din Botosani nu au intrat la ore

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : salarii, profesori, greva, elevi, inspectorat scolar, miting, scoli
 

Profesorii din 62 de unitãti de învãtãmânt din Suceava au intrat în grevã generalã pe termen nelimitat. Si la Botosani, dascãlii din 20 de scoli au refuzat sã intre la ore, pentru a treia zi la rând. Acestia sunt nemultumiti pentru cã nu si-au primit salariul pe luna februarie. La Botosani, profesorii au organizat un protest inedit. Amenintati de jandarmi cã vor fi amendati dacã stationeazã în fata Prefecturii, dascãlii au ales sã se plimbe în cerc aproape o orã.

AMBIANTÃ (profesori merg în cerc)

VOX profesoarã: "Protestãm pentru faptul cã suntem ignorati, nu ni se dã nicio importantã. Drepturile salariale nu ne-au fost onorate. - De ce mergeti în cerc? - Nu avem voie sã facem miting, grevã, asã cã încercãm sã atragem atentia."

La mars au participat peste 300 de dascãli din 20 de scoli botosãnene. A fost a patra zi în care profesorii au refuzat sã intre la ore. Directia de Finante si Inspectoratul scolar le-au propus sã întrerupã protestele si sã dea fiecãrui dascãl pentru început 500 de lei. Nu au fost, însã, de acord, iar o parte dintre ei au anuntat cã intentioneazã sã dea statul în judecatã.

VOX: "Am primit o ofertã de la autoritãtile locale, un protocol care prevedea câteva date: garantarea plãtii a cca. 500 de lei de persoanã, urmând ca în perioada urmãtoare sã se plãteascã diferenta. Oamenii sunt reticenti la punctul 4- pânã pe 6 mai vor fi fãcute demersuri pentru a se asigura fonduri si nu se vor asigura cu certitudine."

Dascălii spun că nu vor renunța la grevă până când nu își vor primi banii pe luna februarie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Măsuri speciale pentru examene, în școlile din Sectorul 4 ( 25 Mai 2020 )

  Măsuri speciale în școlile din Sectorul 4 al Capitalei, în vederea susținerii de către elevi a examenelor naționale, care încep săptămâna viitoare! Astfel, în toate cele 13 licee și 26 de școli gimnaziale de pe raza...

 • Ordonanța 10, explicată de președintele Klaus Iohannis ( 28 Aprilie 2020 )

  Președintele Klaus Iohannis a anunțat ieri noi modificări pentru elevi și studenți, dar și pentru cei vârstnici. Șeful statului a explicat de ce ar fi extrem de riscant să se redeschidă unitățile de învățământ, menționând...

 • Directoarea Liceului Teoretic din Dăbuleni, cercetată disciplinar ( 21 Februarie 2020 )

  Directoarea Liceului Teoretic din Dăbuleni, unde nouă elevi au ajuns la spital după ce s-au simțit rău la școală în urma unei dezinfecții, va fi cercetată disciplinar. Elevii și părinții au cerut demisia directoarei, acuzată...

 • Protest la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Dăbuleni ( 17 Februarie 2020 )

  Protest la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Dăbuleni, județul Dolj, unde 9 elevi s-au îmbolnăvit în urma dezinfecției efectuate în școlă! Peste 100 de părinți și elevi au protestat, luni dimineață, în fața școlii.

 • Salariile din privat, majorate anul acesta ( 13 Februarie 2020 )

  Vești bune pentru salariații din sistemul privat! Potrivit specialiștilor de la Resurse Umane, salariile angajaților din sectorul privat vor crește cu 7% anul acesta.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2