Date companie
 
 
 
 

Profesorii contestă în instanță reducerea salariilor cu 25%

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Decembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : profesori, salariale, dosare, instante, reduceri
 

Instanțele din România se confruntă cu un val de dosare în care profesorii acționează statul în judecată pentru tăierile salariale aplicate în lunile iulie și august. Există, însă, școli care au ignorat decizia guvernanților de reducere a salariilor cu 25%. Astfel, 63 de cadre didactice de la Gimnaziul "Serafim Duicu" din Mureș au primit, la începutul vacanței de vară, indemnizațiile de concediu aferente lunilor iulie și august, la fel ca în fiecare an.

RADU BOTEZ, director școală "Alte indemnizatii si alte drepturi fiind mentionate, ca reducându-se cu acel procent de 25%, acesta lipsând cel referitor la indemnizatia de concediu, am aplicat strict ce prevede legea."

O situație similară se consemnează la școala Generală din Cristești, acolo unde dascălii și-au primit integral banii. Când s-au întors, însă, din vacanța de vară, și-au ridicat salariile înjumătățite, timp de două luni.

ALBERT ZOLTÁN, director liceu "Pentru lunile iulie, august au primit sutã la sutã salariul.(...) ªi retinerile s-au fãcut pe luna septembrie si octombrie, iar toti angajatii au fost de acord.

FELFALUSI FRANCISC, profesor fizică-chimie "Sunt profesor de fizicã chimie la scoala din Cristesti cu o vechime de 27 de ani. (...) Desigur cã m-a afectat si pe mine ca si pe ceilalti aceastã tãiere, scãdere de salarii destul de spectaculoasã, as zice."

Aproximativ șapte mii de cadre didactice strâng acum semnături pentru a da în judecată statul, ca urmare a diminuării indemnizației de concediu.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Schimbările din Educație irită sindicatele ( 13 Februarie 2019 )

  Controverse între Ministerul Educației și sindicatele din domeniu! Un proiect de ordin de ministru, care prevede scoaterea orelor de Educație fizică de la clasa pregătitoare, clasa I și a II-a și înlocuirea lor cu ore de „Joc și mișcare” și „Muzică și mișcare”...

 • Olimpicii români, premiați pentru succesele obținute pe plan internațional ( 20 Decembrie 2018 )

  Olimpicii români, premiați pentru succesele obținute în anul școlar 2017-2018 la concursurile internaționale pe discipline școlare. Festivitatea de premiere a avut loc în noua Aulă a Universității Politehnice din București.

 • Ecaterina Andronescu plănuiește schimbări în Educație ( 14 Decembrie 2018 )

  Schimbări în Educație! Aflată la al patrulea mandat la Ministerul Educației, Ecaterina Andronescu are de gând să aplice câteva proiecte menite să impulsioneze elevii și profesorii, atât în ceea ce privește calitatea actului educațional...

 • Judecătoare trimisă în fața instanței pentru mită ( 19 Octombrie 2018 )

  Judecătoare de la Tribunalul București, în vizorul legii pentru luare de mită. Procurorii anticorupție au anunțat că s-a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a Elenei Burlan-Pușcaș la data faptelor judecător în cadrul Tribunalului...

 • Aproximativ 2,9 milioane de elevi au început școala ( 10 Septembrie 2018 )

  A început școala! După o vacanță binemeritată, aproximativ 2.900.000 de copii au revenit în sălile de curs, pentru un nou an școlar. Momentul a fost marcat de festivități, în toate unitățile de învățământ din țară. La Școala Gimnaziala Nr. 117 din Capitală, elevii au trăit emoția revederii cu colegii de clasă și cu cadrele didactice. Dacă pentru unii desprinderea de vacanță a fost grea, alții abia așteaptă să învețe lucruri noi în anul școlar care tocmai a început.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2