Date companie
 
 
 
 

Profesorii de la Colegiul Grigore Ghica din Dorohoi au intrat în grevă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : buget, salarii, profesori, greva, scoala
 

Profesorii de la Colegiul Național Grigore Ghica din Dorohoi au pus lacătul pe școală, după ce și-au anunțat elevii că intră în grevă pe termen nelimitat. Dascălii protestează pentru că nu și-au primit salariile pe luna trecută.

AMBIANTÃ (pune afisul la poartã)

VOX: "Toate cadrele didactice au decis protest prin suspendarea cursurilor pânã la plata drepturilor aferente pentru luna februarie, deci a salariului."

VOX: "- Cum vã descurcati fãrã salariu? - Pãi tocmai povesteam colegilor- 5 milioane la gaz, 3 milioane la apã, 7 milioane rata si nu am... si nu dau."

VOX: "În momentul în care nu primesti niciun ban si din niciun ban trebuie sã împarți la patru, din care trebuie să plãtesti si grãdinita unui copil si necesitãtile celuilalt, deja problema devine foarte gravã."

SILVIU PADURARU, lider L.S.I. Botosani

"Ni se motiveazã de cãtre Primãrie cã în contul Primãriei lipsesc pentru luna februarie 70%. În acest context ar trebui sã primim numai 30% din salariu. Noi trebuia sã primim salariile pe 6 martie."


SORIN CLIM, viceprimar Dorohoi

"La momentul actual din suma bugetatã din primul trimestru au rãmas doar 30% din valoarea de fonduri. Tocmai pentru cã au primit salariile mãrite."

Alți 13.000 de profesori din județele Botoșani și Suceava vor să intre, de luni, în grevă generală, din același motiv.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Salariile din privat, majorate anul acesta ( 13 Februarie 2020 )

  Vești bune pentru salariații din sistemul privat! Potrivit specialiștilor de la Resurse Umane, salariile angajaților din sectorul privat vor crește cu 7% anul acesta.

 • Sancțiuni aspre în cazul agresării profesorilor, într-un proiect de lege adoptat de Senat ( 4 Februarie 2020 )

  Sancțiuni mai dure pentru agresarea profesorilor! Asta prevede un proiect de lege adoptat de Senat. Potrivit documentului, profesorii și directorii din învățământul preuniversitar beneficiază de protectia acordată persoanelor...

 • Anchetă la Școala 133 din Capitală ( 22 Ianuarie 2020 )

  Anchetă în plină desfășurare în cazul Școlii 133 din Capitală! Polițiștii s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, după ce 23 de elevi de la Școala 133 s-au simțit rău din cauza igienizării care a fost făcută în unitatea de învățământ.

 • Profesorul bătăuș din județul Bistrița-Năsăud, încătușat ( 20 Ianuarie 2020 )

  Un profesor condamnat pentru abuz față de elevi a fost încătușat în fața școlii. Este vorba despre profesorul de sport din comuna Șanț, județul Bistrița-Năsăud, condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare...

 • Grevă spontană, în depourile CFR ( 16 Ianuarie 2020 )

  Grevă spontană la depourile CFR! Sindicaliștii au protestat, nemulțumiți de transferul către CFR și pe salarii mai mici. Călătorii din peste 10 județe au fost afectați, 19 trenuri fiind blocate pe șine timp de câteva ore.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2