Date companie
 
 
 
 

Profesorii din Craiova au refuzat să intre la ore

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : craiova, profesori, greva, salariu, dascali, colegiul Carol I, venituri reduse, indemnizatii de vacanta
 

Grevă spontană în șase licee și două școli din Craiova. Dascălii au refuzat să mai intre la ore, după ce au primit venituri reduse și cu 50%. La ultimul salariu, profesoriilor li s-au reținut diferite procente din bani, pe motiv că în vară au luat indemnizații de vacanță! Cei care au dat tonul protestelor au fost cadrele didactice de la Colegiul Carol I.

vox
"Asa cum ei nu plãtesc, nici noi nu intrãm la ore!"

vox
"E pentru prima oarã, suntem hotãrâti sã continuãm, indiferent ce s-ar întâmpla."

vox
"Nu esti plãtit, nu muncesti. Mi se pare normal!"

În zadar, directorul liceului le-a cerut profesorilor să intre la ore.

ambianta
"Formele de protest nu sunt organizate legal. E problema dumneavoastã cum gânditi si cum faceti. Elevii, vã rog sã mergeti la ore. Cursurile se desfãsoarã normal."

vox
"Nu intri la ore? Nu. Pãi au luat 300.000 niste profi care au fãcut rezultate internationale, nu meritã atât!"

Profesorilor de la Colegiul Carol I li s-au alăturat și cei de la Liceul Industrial Alimentar.

vox
"Cât ati luat? Nu au avut curaj sa ne dea fluturasii, în jur de cinci milioane, dupã 19 ani de învãtãmânt!"

Proteste spontane au mai fost la Liceele Ștefan Odobleja, Gheorghe Bibescu și Traian Demetrescu.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mesajul președintelui, la început de an școlar ( 14 Septembrie 2020 )

  „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți super-eroi” le-a transmis președintele Klaua Iohannis, în această dimineață, elevilor. Seful statului le-a spus școlalilor că are încredere în ei.

 • Soluții pentru dascăli ( 24 August 2020 )

  Mai sunt doar trei săptămâni până vor începe școlile iar scenariile sunt discutate încă de autorități, pentru ca elevii și profesorii să fie în siguranță. Învățământul online rămâne o opțiune, așa că aproape 8000 de profesori din România și Republica Moldova s-au înscris la o nouă serie de webinarii pentru a învăța cum se predă online.

 • Executivul amână creșterea salariilor profesorilor ( 15 August 2020 )

  Prognoza economică este una pesimistă! O spune premierul Ludovic Orban care explică astfel motivul pentru care Executivul amână creșterea salariilor profesorilor! „E ca într-o familie – când îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă”, a spus premierul, citat de Mediafax. Acesta a ținut apoi să precizeze că afirmația sa a fost răstălmăcită.

 • Salariul mediu net, mai mare cu 119 lei în iunie față de luna mai ( 11 August 2020 )

  Vești bune de la Institutul Național de Statistică! În luna iunie, câștigul salarial mediu brut a fost de 5.369 de lei, cu 181 de lei mai mare față de luna precedentă, în timp ce salariul mediu net a fost de 3.298 de lei, în creștere cu 119 lei.

 • Salariul mediu, mai mic cu 112 lei în aprilie față de luna martie ( 11 Iunie 2020 )

  Vești proaste de la Institutul Național de Statistică! În luna aprilie, câștigul salarial mediu brut a fost de 5.200 de lei, mai mic cu 185 de lei față de luna precedentă, în timp ce salariul mediu net a fost de 3.182 de lei, în scădere cu 112 lei, în comparație cu luna martie a acestui an.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2