Date companie
 
 
 
 

Profesorii se plâng cã au ajuns sã munceascã ore suplimentare, fără să fie plătiți

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Februarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lucrari, profesori, bacalaureat, nationala, nemultumiti, dascali, evaluarea, simulari, lucru, corectat, supravegheat, platiti
 

Dascãlii sunt nemulțumiți, din cauză cã sunt chemați și sâmbãta la lucru, ca sã facã înscrieri la școalã, dar fără să fie plătiți. Un alt motiv de nemulțumire este faptul că nu primesc niciun ban pentru supravegherea și corectarea lucrărilor de la simulãrile pentru Evaluarea Naționalã sau Bacalaureat.

EUGENIA ZAHARIA, învațătoare "Nu avem în școalã decât jumătate de post de secretar. Ca sã ții un secretar de la 8, la 20, zilnic... S-a apelat la bunãvoința învãțãtorilor, care stau dupã program, care o sã venim sâmbãta pe rând."

Profesorii spun cã nu au nici timp, nici unde sã corecteze lucrãrile.

ADRIAN ENACHE, profesor de matematicã "În acest moment, nefiind cursuri întrerupte, lucrãrile pentru evaluarea naționalã, colegii le-au corectat pe unde au apucat, pe genunchi, pe holuri, în cancelarie. Eu nu voi corecta la aceste simulãri."

DAN PÎRVULEȚU, profesor "Profesorul neplãtit are o stare de lehamite, corecteazã în zgomot și în condiții total nepotrivite. E posibil sã aparã greșeli la notare, la calcul."

În plus, dascãlii cred cã munca lor este în zadar, din cauză că nici elevii nu își dau silința sã învețe pentru simulãri.

SIMION HÃNCESCU, președinte F.S.L.I. "Soluția ar fi fost ca aceste simulãri sã se dea mai târziu, sã poatã fi date mai târziu, sã poatã constitui lucrãri de tezã, sã fie trecute în castalog, atunci elevii ar fi tratat cu mare rãspundere aceste simulãri."

Pânã vor avea un rãspuns de la minister, dascãlii vor munci mai mult și sãptãmâna viitoare , deoarece, de luni, încep simulãrile pentru Bacalaureat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2