Date companie
 
 
 
 

Program de măsuri pentru clădirile cu risc seismic din București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Februarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : reabilitare, bucuresti, masuri, cutremur, Oprescu, risc, proprietari, consolidare, cladiri, seismic
 

Proprietarii clădirilor cu risc seismic ar putea ajunge în situația de a nu mai oferi spre închiriere spații sau de a nu mai desfășura activități comerciale în astfel de imobile. Măsura este propusă chiar de primarul general Sorin Oprescu, care se plânge de ritmul lent de reabilitare a clădirilor cu risc seismic, dar și cu privire la refuzul unor proprietari de a-și părăsi casa în perioada consolidării.

SORIN OPRESCU, primarul general al Capitalei "Nenorocirea este că marea majoritate a proprietarilor care locuiesc în blocurile încadrate în clasa I de risc seismic, deși pot beneficia de sprijin și facilități pentru punerea în siguranță a clădirilor respective, în condițiile precizate de legislația în domeniu, refuză acest lucru."

O altă problemă pusă pe tapet de autorități este aceea a reglementării priorităților privind reabilitarea termică a clădirilor și consolidarea acestora. Potrivit specialiștilor, Bucureștiul este capitala cu cel mai ridicat risc seismic din Europa. Cele mai vulnerabile clădiri din Capitală au fost construite înainte de 1977.

SORIN OPRESCU, primarul general al Capitalei "Deși problema este extrem de gravă, trebuie să recunoaștem că a fost tratată cu multă superficialitate de toate autoritățile. Îmi pare rău să o spun, de corpul de specialiști. Câte cutremure mai trebuie să vină ca să privim cu seriozitate problema și să facem efectiv."

Din cele peste 113 mii de imobile din București, au fost expertizate doar 2.500, din care aproape 200 reprezintă pericol public. În ultimii 10 ani doar circa 40 de clădiri din clasa I de risc seismic au fost reabilitate. Pentru dezastru, au fost pregătite 12 școli, utilate cu materiale necesare situațiilor de urgență, de la paturi de campanie până la tărgi și lanterne. Salile de sport aferente celor școlilor ce vor forma taberele de sinistrati asigura o capacitate de aproximativ 4.500 locuri. Totodată, Arena Națională a fost dotată pentru situații de urgență și va putea găzdui 25 de mii de persoane sinistrate.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2