Date companie
 
 
 
 

Program special de Anul Nou, în toate orașele din țară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Decembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : farmacii, autobuze, transport, spitale, jandarmi, program, patinoar, revelion, metrou, anul, nou, tramvaie, hypermarket
 

Pregătiri intense pentru trecerea în noul an, dar și programe speciale în transportul în comun, acordarea asistenței medicale și în posibilitățile de recreere și distracție. De asemenea, nu sunt neglijate măsurile speciale de asigurare a ordinii și liniștii publice. Dacă petreceți Revelionul în București, este bine să știți că transportul în comun va circula toată noaptea, iar metrourile, tramvaiele și autobuzele vor asigura legătura între centrul Capitalei și toate cele șase sectoare. În zilele de 1 și 2 ianuarie, RATB va scoate pe traseu un număr redus de vehicule, potrivit unei zile de duminică. Din 1 și până în 3 ianuarie 2016, trenurile de metrou vor circula pe toate cele patru magistrale la interval de nouă minute.

NATALIA MANOLESCU, reporter "De Revelion, metrourile vor circula toată noaptea, la interval de zece minute între orele 24 și unu, apoi până la ora cinci la interval de 20 de minute. Tramvaiele 1 și 41 vor circula la interval de 30 de minute, iar autobuzele RATB de pe 16 linii, care vor asigura legătura între centrul Capitalei și toate cele șase sectoare, vor circula la interval de 40 de minute."

În perioada 31 decembrie – 03 ianuarie, peste 5.000 de jandarmi vor acționa zilnic, la nivel național, pentru ca românii să se poată bucura de mini-vacanța de Anul Nou. Dintre aceștia, aproximativ 300 de jandarmi se vor afla la datorie în Capitală. De asemenea, ca urmare a afluenței de turiști în stațiunile de munte, Jandarmeria Montană și-a suplimentat efectivele. Peste 350 de jandarmi sunt pregătiți să acționeze pentru asigurarea unui climat de siguranță în locațiile turistice. De asemenea, este asigurat program special de asigurare a asistenței medicale în caz de urgențe.

NATALIA MANOLESCU, reporter "Toate cele nouă spitale de urgență din Capitală și Serviciul de Ambulanță București-Ilfov asigură, prin liniile de gardă, asistența medicală în noaptea dintre ani, iar 12 farmacii vor avea program non-stop. În această perioadă, Serviciul de Ambulanță va asigura și eliberarea de certificate constatatoare de deces."

Dacă sunteți pe ultima sută de metri cu aprovizionarea trebuie să luați în calcul faptul că marii retaileri vor avea magazinele închise în 1 ianuarie, excepție făcând hypermarketurile din două malluri din București și Ploiești, care vor fi deschise și în prima zi a anului următor, dar cu un program redus. Cei mai mulți retaileri au program redus și în ultima zi a acestui an, când magazinele vor închide mai devreme. Până pe 30 decembrie inclusiv și, ulterior, începând cu 2 ianuarie, magazinele vor opera după programul obișnuit.

NATALIA MANOLESCU, reporter "În această iarnă, bucureștenii au la dispoziție 13 patinoare unde se pot distra pe durata sărbătorilor de Iarnă. Majoritatea sunt în aer liber, însă două dintre mallurile din Capitală au amenajat piste de gheață și în interior."

Potrivit datelor oficiale, peste 250.000 de români își vor petrece Anul Nou la manifestările organizate în spațiul public, în aproximativ 150 de locuri din 40 de județe ale țării și municipiul București. După cum s-au obișnuit, bucureștenii vor avea parte și în acest an de un Revelion care îi va purta prin cele mai diverse genuri muzicale, de-a lungul unui spectacol completat de efecte tehnice și de lasere. Singurul Revelion în aer liber din Capitală se va desfășura în Parcul Titan, de la ora 19.30. Petrecerea "Noaptea albă a dorințelor" este organizată de primăria Sectorului 3 iar accesul publicului este gratuit.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2