Date companie
 
 
 
 

Programul de guvernare prevede reformă în Sănătate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Decembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : voiculescu, reforma, sanatate, guvernare, program, citu
 

Programul de guvernare pentru următorii patru ani, publicat astăzi! O parte importantă a programului este centrată pe creșterea ponderii si importanței prevenției în Sănătate, ca parte integrantă din strategia națională privind acest domeniu. Coaliția PNL - USR - PLUS - UDMR afirmă că sistemul de sănătate reprezintă un punct esențial al acestui program de guvernare, în contextul pandemic actual. Portofoliul pe sănătate ii revine Alianței USR PLUS, care l-a încredințat lui Vlad Voiculescu. Acesta a mai deținut portofoliul Sănătății în Guvernul Cioloș, în 2016.

MONICA APOSTOL, reporter „Printre prioritățile ambițioase ale noului guvern privind domeniul sanitar se numără elaborarea unei noi legi a Sănătății, dar și continuarea reorganizării instituțiilor publice de profil. Totodată, va fi urmărită creșterea finanțării publice pentru Sănătate până la 6% din PIB, asigurarea unui grad ridicat de absorbție a fondurilor europene dedicate domeniului, în perioada 2021 – 2027. Se dorește, astfel, valorificarea acestei oportunități ca o sursă suplimentară de finanțare a sistemului de sănătate din România.”

Vlad Voiculescu propune 8 măsuri principale în sănătate, printre care se regăsesc investițiile în aparatură si infrastructură, educație în sănătate, digitalizare, crearea capabilităților în zonele de risc, pregătirea capitalului uman și atragerea personalului sanitar în sistem, crearea facilităților optime pentru tratament și asigurarea medicației la standarde europene, precum si programe naționale țintite pentru creșterea calitătii vieții pacienților. Potrivit documentului depus la Parlament de premierul desemnat Florin Cîțu, sistemul de sănătate se află, în prezent, în fata unei duble provocări, pentru că, pe lângă nevoia de reforme structurale, trebuie să raspundă crizei fără precedent cauzate de pandemia de coronavirus, a cărei durată nu poate fi estimată la momentul actual.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2