Date companie
 
 
 
 

Programul "Prima Casă" în lei, greu de accesat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Septembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : credit, casa, lei, apartament, prima
 

Visul românilor de a obține o casă devine tot mai greu de atins! Și asta, din cauză că, odată cu trecerea la creditarea în lei, pentru programul Prima Casă, grupul celor care ar fi putut accesa creditul se răstrânge. În urma unei analize făcută de capital.ro, un român cu un salariu mediu își poate cumpăra singur, prin credit, un apartament cu două camere, în doar 5 din marile orașe ale țării. Diferența este semnificativă, dacă ne gândim că, pe varianta Prima Casă în euro, acest lucru era posibil pentru 15 orașe reședințe de județ. Lucrurile stau puțin mai bine pentru familiile de două persoane. Fiind vorba despre două venituri, banca oferă undă verde mult mai repede. Specialiștii nu văd însă cu ochi buni efectele creditării în lei, pentru Prima Casă.

prin telefon: RALUCA BĂRBULESCU, analist servicii clienți "Din punctul meu de vedere, statistica aceasta nu reflectă decât gradul foarte mare de sărăcie în care se găsește România. Și mai mult, reflectă cât de slabă este moneda națională. Nu degeaba băncile au dobânzi atât de mari la lei. Moneda noastră este foarte slabă."

Cu toate acestea, Prima Casă în lei rămâne singura variantă de finanțare prin împrumut la bancă, pentru achiziționarea unei locuințe, în cazul persoanelor cu venituri medii, deși gradul de îndatorare este, acum, cu până la 10 procente mai mare, decât ar fi fost pe varianta în euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2