Date companie
 
 
 
 

Programul ”Rabla 2018”, lansat astăzi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Martie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : rabla, masini, parc, casare, prima, gavrilescu
 

Cei care vor să își cumpere mașini noi mai ieftine au la dispoziție Programul ”Rabla 2018”, care a fost lansat astăzi de Administrația Fondului pentru Mediu. Suma alocată pentru acest an este de 133 mil. de lei, ceea ce va permite achiziționarea a 19.000 de vehicule.

GRAȚIELA GAVRILESCU, ministrul Mediului "Românii au posibilitatea să aleagă să-și cumpere o mașină care să aibă normă de poluare Euro 6 sau să-și cumpere mașină full electrică sau hybrid plug in. Persoanele fizice din România pot să meargă din acest moment la producătorii validați și să înceapă să-și întocmească documentele în vederea achiziționării unui autoturism nou, autovehicul care nu poluează astfel încât parcul auto al României să poată fi reînnoit."

Persoanele care vor să renunțe la mașinile vechi trebuie să știe că s-a renunțat la Inspecție Tehnică Periodică valabilă. Singurele condiții sunt ca mașina să aibă toate elementele esențiale și să aibă o vechime de cel puțin opt ani. O altă noutate este faptul că, pentru prima dată, microbuzul cu cel mult 22 de locuri devine autovehicul eligibil pentru casare. În plus, proprietarul poate achiziționa mai multe autovehicule noi în schimbul predării spre casare a unui număr echivalent de autovehicule uzate, beneficiind în acest mod de mai multe prime de casare.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Dacă doriți să vă luați mașină nouă, o aduceți pe cea veche, aici, la REMAT. Prin Programul ”Rabla” de anul acesta, prima de casare este de 6.500 de lei."

Săptămâna viitoare va începe programul "Rabla Plus", prin care pot fi achiziționate mașini ecologice, prietenoase cu mediul. Programul are un buget de 120 de mil. de lei, sumă care acoperă achiziționarea a 2.000 de mașini electrice. Autoritățile și instituțiile publice pot cumpăra, prin Programul "Rabla Plus", autoturisme ecologice noi la o contravaloare în lei de maximum 35.000 de euro fără TVA, pentru fiecare mașină, sumă dublă față de anul trecut.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • O tânără a fost agresată sexual, în parc ( 30 August 2020 )

  Incident grav într-un parc din Sectorul 4 al Capitalei! O tânără a fost agresată sexual. Aceasta era singură în parc să alerge. Cel care a agresat-o era însoțit de un prieten. 

 • Turiștii de toate vârstele au luat cu asalt stațiunea Stâna de Vale ( 8 August 2020 )

  Mulțime de turiști, de toate vârstele, în stațiunea montană Stâna de Vale din județul Bihor! Dornici să uite de pandemia de coronavirus, de aer curat de munte și de distracție, relaxare și aventuri, turiștii au ales...

 • Vacanță de poveste, în stațiunea Stâna de Vale ( 30 Iulie 2020 )

  Distracție la superlativ, ativități în aer liber pentru toate vârstele și aventuri în toată regula, în stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor! Copiii au luat cu asalt Parcul de Aventură Happy Land, amenajat în stațiunea...

 • Distracție și activități în aer liber, în Parcul Happy Land din Stâna de Vale ( 29 Iulie 2020 )

  Distracție la superlativ, activități în aer liber pentru toate vârstele și aventuri în toată regula, în stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor! Copiii dornici de a-și petrece vacanța de vară într-un mod inedit au luat cu asalt...

 • Stâna de Vale, locul în care te-ai întoarce oricând ( 19 Iulie 2020 )

  Daca îți place distracția, dar și liniștea, dacă ești pasionat de trasee montane, dar și de relaxare în mijlocul naturii, dacă vrei să scapi de canicula și aglomerația din zonele urbane, dar mai ales dacă îți dorești o excursie prin țară, mai ales pe fondul pandemiei de coronavirus, avem noi soluția! Stâna de Vale este locul ideal, unde te poți refugia împreună cu familia sau prietenii.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2