Date companie
 
 
 
 

Programul "Școala altfel", în desfășurare, în toată țara

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Aprilie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : jandarmi, elevi, scoala, program, ministerul, educatiei, violenta, altfel, prevenire
 

Cursuri privind tehnicile de mediere și de prevenire a violenței în școli, dezbateri, vizite la muzeu sau drumeții în mijlocul naturii. Sunt câteva dintre activitățile din cadrul programului "Școala Altfel", organizat în această săptămână de ministerul Educației în toată țara. Până pe 6 aprilie, elevii ies din rutină și participă la activități educative pentru care nu vor fi notați. In Prahova, 150 de elevi primesc lecții cu specific montan, unde nu contează cursurile de matematică sau de limba română, ci îndemânarea, curajul și spiritul de echipă.

VOX "- Cum a fost? - Foarte bine. Mi-a fost fricã. Ar fi super, super dacã toate orele s-ar desfãșura asa."

VOX "Super fain. Deci e chiar o experiență de neuitat pentru că nu în fiecare zi poți sã te dai cu tiroliana."

Și elevii băcăuani participă până vineri la acțiuni extrașcolare.

LIVIA SIBIȘTEANU, director de școală "Activitatile pe care le avem sunt diverse, de la vizionare de filme, spectacole, dezbateri, excursii, intalniri cu parintii, dialogul artelor. Toți considerăm că era nevoie."

La Piatra Neamț, zeci de școlari au mers să-i cunoască pe jandarmi și să învețe tehnicile de intervenție.

VOX "Foarte fascinant, chiar îmi place arma, aș vrea și eu să devin așa. Mi-a plãcut foarte mult în loc de ore sã facem așa ceva, excursii."

AMBIANȚĂ "Acuma o sã stãm la volan, sã ne jucãm la stație, sã vedem cum face nino-nino."

Tot în această săptămână, ministerul Educației organizează fazele naționale ale olimpiadelor școlare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2