Date companie
 
 
 
 

Programul ”Tomata”, finanțat suplimentar cu 12 milioane de euro

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Noiembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : olt, finantare, program, ministru, rosii, legumicultori, izbiceni, tomata, oros
 

Veste bună pentru legumicultorii din România! Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, vineri, în timpul unei întâlniri cu producătorii de roșii din județul Olt, că programul de spijinire a legumicultorilor a fost suplimentat cu 12 milioane de euro. Totodată, ministrul Agriculturii a dat asigurări că Executivul va continua să subvenționeze cultivarea roșiilor.

ADRIAN OROS, ministrul Agriculturii  „Toate programele de sprijin, inclusiv programul tomata, se vor derula și în programul care vine. Le-am bugetat, sunt prinse în buget. Mai mult, astăzi am semnat o hotărâre de guvern, pentru că în buget erau prinse doar 50 de milioane de euro, iar necesarul pentru etapa a doua era de încă 12 milioane de euro. Deci, am semnat și cei 12 milioane de euro, care să plece cătr dumneavoastră, către programul ”Tomata”.”

Ministrul Adrian Oros s-a văzut cu producătorii, vineri, la Izbiceni, deoarece localitatea are cel mai mare număr de cultivatori care beneficiază de subvenții de la stat pentru cultivarea roșiilor. O mie de dosare au fost depuse în 2019 pentru obținerea „ajutorului de minimis pentru tomate”. Oros i-a îndemnat pe legumicultori să se asocieze în cooperative, pentru a putea câștiga, pe piață, competiția cu roșiile aduse din străinătate.

ADRIAN OROS, ministrul Agriculturii „Chiar dacă s-au produs trei ani de zile roșii, chiar dacă roșiile sunt de calitate, balanța comercială este tot inversă, în deficit. Noi, încă, la nivel de țară, cumpărăm mult mai multe roșii, ca și cantitate și ca valoare, decât reușim să vindem. Infinit mai multe. Cantitatea de roșii care intră în țară crește an de an, timp în care roșiile pe care le producem aici nu reușim să le vindem.”

El a vorbit și despre magazinele-aprozar ”Casa Unirea”, unul dintre proiectele de pe final de mandat al predecesorului său, Petre Daea. Adrian Oros a declarat că a trimis corpul de control să verifice legalitatea acestor unități comerciale, ca urmare a faptului că unii membri ai consiliului de administrație i-ar fi comunicat că proiectul ar avea probleme cu iz penal.


Programul ”Tomata”, finanțat suplimentar cu 12 milioane de euro

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2