Date companie
 
 
 
 

Proiect de lege pentru aducerea în țară a aurului românesc

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Februarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, proiect, bnr, isarescu, aur, strainatate, dragnea, rezerve
 

Liviu Dragnea își dorește ca rezervele de aur ale României din străinătate să fie aduse în țară. Liderul Partidului Social Democrat și senatorul Șerban Nicolae au depus un proiect la Parlament, care prevede ca Banca Națională să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate. Intițiatorii susțin că „nimic din situația economică a României nu mai justifică păstrarea auruluir ca rezervă în străinătate, cu costuri de depozitare deloc de neglijat, în condițiile în care aurul poate fi păstrat în mod corespunzător, în depozite din țară”.

COSMINA STOIAN, reporter  ”În prezent, România are rezerve de aur, care fac parte din rezervele internaționale, de aproape 103,7 tone și 790 grame de aur fin. Proiectul initiat de psd presupune ca România să mai păstreze rezerve de aur în străinătate de doar de 5,1 tone.”

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu a subliniat adesea că rezerva de aur ținută în străinătate, constituie o garanție în perioadele de turbulențe economice sau geopolitice. Este vorba despre faptul ca România poate gira împrumuturi externe cu aurul din străinătate, având certitudinea respectării standardelor internaționale de calitate și puritate. România se poziționează pe locul 35 în lume, în funcție de mărimea rezervelor de aur deținute de banca centrală, fiind statul est-european cel mai bine clasat într-un top care include 40 de țări.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2