Date companie
 
 
 
 

Proiect de lege pentru comercializarea produselor tradiționale în hipermarketuri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Mai 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proiect, produse, lege, hipermarket, amenda, traditionale, spatiu
 

Hipermarketurile ar putea fi obligate să asigure spații pentru produsele tradiționale. Potrivit unui proiect de lege al deputaților PSD, producătorii de produse alimentare atestate tradițional trebuie să beneficieze de spații de expunere și vânzare a produselor. În cazul în care nu s-ar conforma legii, centrele comerciale ar putea fi sancționate cu amenzi între 2.500 lei și 5.000 lei. Inițiatorii consideră că produsele tradiționale românești sunt realizate exclusiv din materii prime locale, având la bază o rețetă și un proces de prelucrare tradiționale. România preferă aceste produse, singura problemă fiind faptul că nu au fost suficient de bine promovate.

COSTIN ROTARU, reporter ”Târgurile de produse românești, organizate din când în când, le oferă micilor producători puține șanse de "a ieși în lume", iar aceștia nu își pot permite introducerea produselor în magazinele mari, au arătat inițiatorii propunerii legislative, în expunerea de motive.”

Dacă va fi adoptată, noua lege va reglementa acordarea de spații în hipermarketuri pentru promovarea și comercializarea produselor românești atestate. Propunerea legislativă de modificare a legii privind comercializarea produselor alimentare are în vedere marile magazine, adică structurile de vânzare cu amănuntul, cu suprafața de peste 2.500 metri pătrați, utilizate pentru comerț mărfuri alimentare sau nealimentare. Potrivit Mediafax, proiectul a fost depus în 27 aprilie și a intrat în procesul legislativ, fiind discutat mai întâi la Senat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2