Date companie
 
 
 
 

Proiect de modificare a legii vânătorii în avantajul oamenilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Aprilie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : despagubiri, modificare, legea, animale, vanatorii, urs, lup
 

Proiect de lege privind modificarea Legii vânătorii și a protecției fondului cinegetic, în beneficiul celor terorizați de animalele sălbatice! 18 parlamentari PSD și ALDE au inițiat proiectul care prevede ca vânarea animalelor sălbatice din fondul cinegetic, în scopul protejării integrității persoanelor și a bunurilor acestora, să nu va mai fie pedepsită. Proiectul legislativ mai prevede acordarea de despăgubiri pentru daunele produse de fauna din fondul cinegetic culturilor agricole, silvice și animalelor domestice. Despăgubirile pentru daunele produse de fauna fondului cinegetic, printre care ursul și lupul, ar fi suportate de Ministerul Mediului.

COSMINA STOIAN, reporter ”O comisie specială va constata și evalua pagubele și va stabili răspunderea civilă în termen de maximum 72 de ore de la depunerea cererii scrise de către persoana păgubită, la unitatea administrativ-teritorială pe teritoriul căreia s-a produs paguba. Sumele cu titlu de despăgubire se acordă în termen de maximum 30 de zile de la emiterea deciziei de plată.”

Conform proiectului de lege, în cazul atacurilor de urs sau lup, de exemplu, soldate cu rănirea sau decesul unei persoane, vor fi acordate despăgubiri victimei sau familiei acesteia. De asemenea victimele ar urma să primească daune morale. Camera Deputatilor este for decizional în cazul acestui proiect de lege.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2