Date companie
 
 
 
 

Proiect POSDRU, lansat în folosul studenților

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proiect, piata, studenti, muncii, oameni, studii, academia, economice, POSDRU, investeste
 

Noi oportunități de angajare, pentru studenți! Proiectul“ Studenții de azi profesioniștii de mâine”, lansat miercuri, vizează îmbunătățirea inserției pe piața muncii în domenii profesionale relevante specializării studiate pentru un grup țintă de 5.000 de tineri. Proiectul este realizat de șapte universități, între care Academia de Studii Economice din București și Universitatea din Oradea, în parteneriat cu o companie din mediul privat.

LILIANA CRĂCIUN, manager proiect "Cei 5.000 de studenți vor participa la consiliere și orientare. Consilierea o va face partenerul din mediul privat, alături de ceilalți agenți economici, care vor fi selectați de către fiecare universitate în parte. De fapt, ăsta e scopul, angajarea studenților și, bineînțeles, înțelegerea importanței trecerii, de la școală, la viața activă."

Studenții care vor fi încadrați în proiect vor participa și la un set de activități integrate, care vizează consilierea, formarea și orientarea profesională.

NICOLAE ISTUDOR, prorector, A.S.E. București "Proiectele de practică au rezolvat problema legată de asigurarea locurilor de practică, voi studenții tot timpul ați cerut să aveți o relație mai bună cu organizațiile eonomice, cu societățile comerciale. Aceste proiecte de practică au monitorizat foarte clar activitatea voastră și nimeni nu și-a permis să dea o adeverință, dacă într-adevăr nu s-a realizat stagiul de practică."

Din partea Academiei de Studii Economice din București vor participa 250 de studenți de la ciclurile de licență și masterat, exceptând ultimul an de studiu. Ei vor lua parte la o conferință de management al carierei, vor beneficia de o sesiune de consiliere și evaluare generică a aptitudinilor și de vizite de studiu la o companie, după care studenții vor avea posibilitatea de angajare.

VOX "Mi se pare o oportunitate, pentru că am înțeles că pot să îmi găsesc un loc de muncă mai ușor și, până la urmă, scopul nostru când terminăm o facultate este să ne găsim un loc de muncă."

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-1013 „Investește în oameni!”.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Transportul public din București-Ilfov, reorganizat până în toamnă ( 5 Mai 2021 )

  Transportul public din zona București-Ilfov va intra, începând cu luna aceasta, într-un proces de reorganizare. Anunțul a fost făcut de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov. Proiectul își propune să optimizeze actuala rețea de transport de la nivelul întregii regiuni.

 • Protestul sportivilor, în Piața Unirii din Oradea ( 2 Aprilie 2021 )

  Zeci de sportivi orădeni au protestat în mod inedit față de restricțiile impuse de autorități. Atleții s-au întâlnit în Piața Unirii din Oradea, unde s-au antrenat în aer liber timp de circa o oră.

 • Noi reglementări privind pensionarea, în stadiu de proiect ( 11 Martie 2021 )

  Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul obținut de la stat, dar oricine poate opta să rămână angajat și să lucreze până la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca...

 • Protestul studenților, încheiat chiar la debut ( 20 Februarie 2021 )

  Protestul organizat, astăzi, de Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți în București, sub genericul „Marșul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului”, s-a încheiat chiar la debut.

 • Finalizarea secțiunii Boița - Cornetu din autostrada Sibiu - Pitești, abia peste șapte ani ( 17 Februarie 2021 )

  Greu cu lucrările de infrastructură rutieră, în România! Anunțul aparent optimist al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, privind un proiect de mare interes, ascunde o capcană a timpului.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2