Date companie
 
 
 
 

Proiectul de lege privind cartea electronică de identitate, în dezbatere publică

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Iulie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proiect, electronica, dezbatere, publica, cartea, identitate
 

Proiectul de lege privind cartea electronică de identitate, în dezbatere publică! Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere proiectul de lege privind cartea electronică de identitate, care ar putea asigura și funcționalitatea cardului de sănătate! Cartea electronică de identitate va conține elemente de particularizare și de siguranță, datele din formatul tipărit, respectiv numele și prenumele titularului, sexul, cetățenia, data și locul nașterii, imaginea facială, Codul Numeric Personal și adresa de domiciliu. De asemenea, va conține și semnătura olografă a titularului și prenumele părinților titularului.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Proiectul de lege nu impune schimbarea cărții de identitate actuale. Cetățenii care nu doresc să dețină cartea de identitate electronică pot opta în continuare pentru cea simplă."

Inițiatorii proiectului de lege spun că titularul unui astfel de document de identitate electronic se va putea autentifica online, pentru a beneficia de diverse servicii electronice - bancare, fiscale, sociale, financiare și educaționale. Ei susțin că acest aspect va conduce la simplificarea interacțiunii cu autoritățile publice, prin creșterea calității și accesibilității serviciilor publice.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2