Date companie
 
 
 
 

Proiectul legii bugetului pe 2017, în Parlament

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Februarie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proiect, buget, venituri, parlament, cheltuieli, grindeanu
 

Au început dezbaterile în Legislativ asupra legii bugetului de stat! Proiectul a fost prezentat plenului de premierul Sorin Grindeanu. El a afirmat că proiectul de buget pe 2017 este configurat pe un cadru macroeconomic cu o valoare a PIB de aproximativ 815.000 miliarde de lei și pe o creștere economică de 5,2%, cu un deficit fiscal de 2.96%. Veniturile estimate sunt de peste 254 miliarde de lei, iar cheltuielile vor reprezenta peste 278 miliarde de lei.

SORIN GRINDEANU, premierul României "Este singurul moment în care semnificația cuvintelor din declarațiile politice este înlocuită cu realismul rece al cifrelor din proiectul legii bugetului de stat și a asigurărilor sociale."

Sorin Grindeanu a precizat că proiectul de buget vizează îmbunătățirea calității vieții românilor în 2017, fără a pretinde însă că mulțumește pe toată lumea. Parlamentarii PNL, au anunțat prin vocea senatorului Florin Cîțu, că nu vor vota pentru legea bugetului. Și USR este împotrivă, acuzând Executivul că promovează prognoze nerealiste de creștere economică, ridică deficitul bugetar periculos de mult și subevaluează cheltuielile, în sumă de peste 3 miliarde de lei, inclusiv obligațiile României față de UE. După dezbaterile generale, proiectul legii bugetului de stat pe 2017 va fi aprobat articol cu articol, la final urmând să fie dezbătute și votate anexele fiecărui ordonator de credite. Votul final asupra proiectului este așteptat marți, când parlamentarii vor trebui să voteze și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2