Date companie
 
 
 
 

Proiectul ”Oxigen”, de combatere a poluării în București, pe cale să fie aplicat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Octombrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : primaria, poluare, bucuresti, consiliul, municipal, oxigen
 

Proiectul Oxigen, care prevede mărusi pentru îmbunătățirea calității aerului în Capitală, a fost dezbătut astăzi în cadrul Consiliului General al Municipiului București. Proiectul propune ca toate mașinile cu normă de poluare sub Euro 5 să achite vinieta electronică. Cele non-Euro, Euro 1 și Euro 2 au accesul interzis în zona centrală. Proiectul ar urma să se aplice de la 1 ianuarie 2020. Accesul ar putea fi restricționat de luni până vineri, în intervalul 07:00 - 22:00. Sunt exceptate mașinile adaptate pentru persoanele cu dizabilități, mașinile destinate transmisiunilor radio și TV si cele deținute de către structurile institutiilor statului.

BIANCA ROTARU, reporter ”Tarifele variază de la 5 la 15 lei pe zi, în funcie de norma de poluare a mașinii și pot ajunge la 1.900 de lei pe an, pentru mașinile non-Euro.Circulația autovehiculelor fără achiziționarea vinietei corespunzătoare constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.500 la 2.000 de lei.”

Există totuși voci care susțin că proiectul are hibe majore, pentru că soferilor nu li se oferă alternative realiste. Proiectele mari de infrastuctură nu sunt finalizate, parcul auto al STB este deficitar și învechit, sistemul benzilor unice pentru transportul în comun nu este implementat, iar rețeaua de benzi pentru transportul alternativ este insuficientă și nu leagă cartierele de centru. De asemena, un bucureștean care utilizează autoturismul propriu în 100 de zile pe parcursul anului, adică 2 zile pe săptămână, va plăti la fel de mult ca unul care merge 365 de zile pe an.


Proiectul ”Oxigen”, de combatere a poluării în București, pe cale să fie aplicat

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2