Date companie
 
 
 
 

Proiectul plafonării salariilor în învățământ, aproape de asumare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Aprilie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : daniel funeriu, educatie, salarii profesori, plafonare, proiect legislativ, sistem de invatamant
 

Coaliția de la putere a mandatat Guvernul să-si asume răspunderea pe legea plafonării salariilor in cazul profesorilor. Proiectul legislativ a fost deja discutat de Executiv într-o primă lectură. Ministrul Educației susține că legea introduce echitatea în sistemul plăților din învățământ.

DANIEL FUNERIU, ministrul Educației: "S-a ajuns la situatia în care cadre didactice din judeþe diferite au pentru aceeasi muncã, salarii diferite.(...) Legea este în mare gata, sunt stabilite grilele pentru fiecare functie.(...) Aceasta lege este strict pentru anul 2011."

MARIAN SÂRBU, lider UNPR: "Nu problema fructificãrii dreptului în instantã este cea care se pune, ci problema stabilirii nivelului de salarizare pe 2011, în mod unitar, pentru tot personalul din învãtãmânt."

Opozitia nu este de acord cu actul normativ si are un plan pentru cadrele didactice.

VICTOR PONTA, președintele PSD: "Am hotãrât împreunã cu colegii din USL ca lunea viitoare sã avem o discutie aici la Parlament cu reprezentantii profesorilor, pentru a gãsi solutii realiste pentru solicitãrile lor."

Ministrul Educatiei pare sa-si fi pierdut si sprijinul unor colegi de partid.

CARMEN AXENIE, deputat PD-L: "S-a spus cuvantul demisie? -E adevarat, s-a solicitat de unul dintre colegi, nu îmi amintesc cine, s-a solicitat domnului premier sã ia în calcul si acest lucru. Cum a rãspuns domnul Boc? Nu a rãspuns concret la aceasta întrebare".

PETRU CĂLIAN, deputat PD-L: "Am înteles cã domnul ministru era la o întrevedere, (...) din pãcate, noi considerãm cã trebuia sã fie prezent."

Legea pe care Guvernul vrea să și-o asume prevede o reducere cu 33% a salariilor celor peste 13 mii de dascăli care și-au câștigat în instanță drepturile bănești. Proiectul stabileste că lefurile profesorilor vor fi plafonate la remunerația din luna ianuarie și menținute la acest nivel până la sfârșitul anului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Himera educației online ( 5 Noiembrie 2020 )

  Himera învățământului online, subliniată de fostul europarlamentar Cătălin Ivan! În urma experienței sale ca membru în Comisia de învățământ a Parlamentului European, Cătălin Ivan avertizează în legătură cu consecințele negative asupra copiilor în cazul folosirii îndelungate a acestei forme de învățământ.

 • Asociația Școlilor Particulare atacă în instanță închiderea școlilor si grădinițelor ( 30 Octombrie 2020 )

  Asociația Școlilor Particulare cere în instanță redeschiderea tuturor unităților de învățământ și grădinițelor particulare și de stat închise prin hotărâri ale comitetelor județene pentru situații de urgență.

 • Criza educației ( 6 Iunie 2020 )

  UNICEF avertizează că accesul inegal la învățământul de la distanță adâncește criza educației! Reprezentanții organizației susțin că 1,2 miliarde de elevi sunt în continuare afectați de închiderea școlilor din cauza pandemiei de COVID-19.

 • Potențialul tinerilor români, condiționat de educație și sănătate ( 12 Februarie 2020 )

  Cu educația și sănătatea de acum, un copil născut în România, în 2017, va avea, la 18 ani, o productivitate de doar 60% din potențial. Cel puțin așa rezultă din Indexul Capitalului Uman calculat de Banca Mondială, pe baza...

 • Temerile financiare ale românilor ( 21 Septembrie 2019 )

  Instabilitatea financiară, principala temere a românilor! Cel puțin așa rezultă din cel mai recent studiu privind preocupările financiare, din care mai reiese că românii consideră că educația financiară în familie este esențială.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2