Date companie
 
 
 
 

Promovabilitate de 43,04 la sută, la bac. Se analizează contestațiile

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : examen, bacalaureat, promovabilitate, elevi, educatiei, ministrul, sprijin, contestatii
 

La prima sesiune a examenului de Bacalaureat, promovabilitatea la nivelul țării este de 43,04%, înainte de contestații. Un rezultat apropiat de cel de anul trecut, când a fost de 44,47%. În Capitală promovabilitatea înainte de depunerea contestațiilor este de 38,97%. Absolvenții nemulțumiți de rezultate pot au depus contestații, luni, între orele 8.00 - 12.00. Contestațiile vor fi analizate între 10 și 12 iulie, iar rezultatele finale la bacalaureatul 2012 vor fi afișate pe 13 iulie. Până una-alta, șefii din Educație încearcă să mai salveze ce se poate, după dezastrul de la bac. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu îi îndeamnă pe elevii picați la examenul de maturitate să nu se descurajeze și să înceapă pregătirile pentru sesiunea din toamnă. Ministrul spune că îi va sprijini pe elevi.

ECATERINA ANDRONESCU, ministrul Educatiei "Vom cere scolilor sa organizeze cursuri in timpul verii (MUSCA) pentru cei care, dupa a doua sesiune, nu au promovat examenul. Va trebui sa gandim pentru ei alte masuri, adica scoli postliceale (MUSCA) Daca nu, sa mai organizam un examen de competente si sa capete un certificat de calificare."

Ministrul Educatiei are si o serie de propuneri, pentru examenul de bacalaureat din anii urmatori.

ECATERINA ANDRONESCU, ministrul Educatiei "Ordonanța de urgență de modificare a examenului de bacalaureat (MUSCA) se afla pe masa comisiei de invatatamant. Pentru un asemenea moment, senatul merita sa isi incheie vacanta mai repede.

Referitor la controversele privind supravegherea video a desfășurării examenului de bacalaureat, ministrul Educatiei sustine ca asta nu a influentat în sens negativ rezultatele obținute de elevi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2