Date companie
 
 
 
 

Promovabilitatea la Evaluarea Națională, cu zece procente peste cea de anul trecut

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : rezultate, promovabilitate, elevi, nationala, evaluarea
 

Rezultate surprinzător de bune, la Evaluarea Națională! Promovabilitatea din acest an a fost de 75, 91 la sută, cu circa zece procente peste rezultatele înregistrate anul trecut, când doar 66,12 la sută dintre elevi au obținut note de trecere. Potrivit datelor publicate de Ministerul Educației, în fruntea clasamentului se află brăilenii, cu o promovabilitate de 89,82 la sută. La polul opus, se situează județul Olt, unde doar 60 la sută dintre elevi au reușit să ia notă de trecere. La Buzău, trei din patru elevi au obținut medii de promovare.

AMBIANȚĂ "Am luat 7, bă!"

VOX "Am muncit foarte mult! În cei patru ani de gimnaziu, a fost numai de munca. Am facut câteva ore suplimentare, dar au fost spre binele meu."

În judetul Cluj, 88 la sută dintre elevi au obtinut note între 5 și 10. Au fost însă si elevi nemulțumiți.

VOX "Fac contestație, că mi-a dat 8.90 și sigur am luat mai mult, pentru că am știut foarte bine."

Bucurie mare și la Bacău.

AMBIANȚĂ "Bă, ești cu 5 sutimi mai bun ca mine, recunosc!"

VOX "- Cât ai luat? -  10 curat la româna și 9.95 la matematică."

VOX "Am luat la româna 8,35 și la matematica 5."

În Bucuresti, peste 90 la sută dintre elevi au obținut note de peste 5, la limba română, iar peste 70 la sută, la matematică.

LILIANA TODERIUC, inspector șc. gen. adj., I.S.M.B. "La română, la nivelul Capitalei, mai mari sau egale cu 5, de 90,16%, limba materna, 96,47%, la matematica, 82,66%. Avem multe note de 10, elevii s-au pregatit. 87 elevi au luat 10, la ambele probe de examen."

Rezultatele foarte bune înregistrate la Evaluarea Națională l-au pus pe gânduri pe fostul ministrul al Educatiei, Daniel Funeriu.

prin telefon: DANIEL FUNERIU, fost ministru al Educației "Având în vedere numărul uriaș de note foarte mari din acest an, există urmatoarele posibiltati: fie perioada în care am condus ministerul a produs rezultate atât de bune, încât, de la un an, la altul, avem un salt uriaș; fie cei care conduc acum, în 2 luni au reusit să salte în 100% calitatea; fie s-a trișat. Nu există fraudă mai gravă, decât să fii atât de ticălos să te joci cu subiectele, să ai procentaje bune."

Cele mai multe medii de 10 la Evaluarea Nationala au fost obtinute în Bucuresti, unde 87 de elevi au reusit performanta de a lua nota maxima la toate probele. Elevii nemultumiti pot depune contestatii, care vor fi rezolvate în perioada 30 iunie – 2 iulie. Rezultatele finale vor fi afisate pe 3 iulie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2