Date companie
 
 
 
 

Promovabilitatea la sesiunea de toamnă a bacalaureatului, sub 20 la suta

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Septembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : examen, bacalaureat, rezultate, toamna, candidati
 

Rezultate dezastruoase si in sesiunea de toamna a bacalaureatului! După esecul din vară, de data aceasta doar 19,52% dintre candidații prezenți la examen au promovat. Astfel, numărul celor care vor rămâne fără diplomă în acest an este de 90 de mii, dintr-un total de peste 110 mii. Numai 16,06% dintre candidații înscrisi au luat bacalaureatul, iar 500 de elevi care au fost prinsi copiind se vor mai putea inscrie la examen doar in vara anului 2013. Nici un absolvent de clasa a 12-a care a participat la cea de-a doua sesiune nu a obtinut nota 10. Cea mai scăzută rată de promovabilitate s-a inregistrat in judetele Constanța si Olt, cu 11 procente, iar cea mai mare in Mehedinți, cu aproape 53%.

AMBIANȚĂ "-Ati luat? -Da, da, fãrã numãr."

VOX "Da, am luat. -V-ati pregãtiti? -Da! Pe timpul de varã, da."

In judetul Cluj, rata celor care au promovat abia a depasit 20 de procente.

AMBIANȚĂ "Uuu!"
 
AMBIANȚĂ "Am luat, ioi. Ce bine îmi pare!"

VOX "Sunt multi cu unu, unu si ceva la mate. Oricum mai multi sunt respinsi, cred cã numai noi, care am luat data trecutã aproape 5, am reusit."

În județul Brașov, sub 20% dintre cei prezenți au obținut notă de trecere.

VOX "Am luat 5.25, foarte bine, sunt foarte bucuros. -Ai învãtat. -Da, am învãtat."

VOX "-La ce ai picat? -La matematicã. -Si în sesiune de varã ce s-a întâmplat? -Am picat. -Ai picat tot la mate? -Da."

VOX "Am picat în prima sesiune, dar acum am luat Bac-ul."

În Capitală, promovabilitatea a fost de nici 18 procente. La nivel national, doar 10 candidați au luat peste 9. Cele mai mici note s-au dat la matematică, fizică si chimie. Elevii spun că subiectele au fost prea grele, iar camerele de supraveghere din săli i-au intimidat. Rezultatele sunt mai slabe decât cele de anul trecut, când 30% dintre candidați au trecut de sesiunea a doua a examenului de maturitate. Procentajul este, de asemenea, sub cel din vară, când au promovat mai mult de 28% dintre absolvenți. Contestațiile depuse duminică vor fi rezolvate până marți, iar miercuri, 7 septembrie se vor afișa rezultatele finale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2