Date companie
 
 
 
 

Promulgarea legii bugetului pe 2019, prilej de atacuri și riposte la nivel înalt

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Martie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : buget, lege, atac, dragnea, iohannis
 

Legea bugetului pe 2019 a fost promulgată de președinte. Legea trimisă de Klaus Iohannis la Parlament pentru a fi modificată a ajuns, din nou, pe masa lui, exact în forma inițială. Iritat de acestă situație, într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa guvernării PSD-ALDE.

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”PSD -ul nu a ținut cont de nimic și a mers mai departe cu bugetul rușinii naționale. Experimentele unor asa-zisi vizionari din PSD ameninta viitorul unor sectoare economice vitale pentru Romania. Au facut un buget care sa dea frumos pe hartie, dar care este bazat pe promisiunea ca la rectificarea bugetara se vor astupa anumite găuri.”

Președintele nu a scăpat ocazia de a o apostrofa direct chiar pe șefa Executivului, Viorica Dăncilă.

KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Nu, doamnă prim-ministru, nu ați mărit nimic anticipat! Încetați să-i mai amăgiți pe români și citiți propriul dumneavoastră program de guvernare. Da, acela, din scoarță în scoarță!”

La scurt timp a apărut și reacția liderului PSD, Liviu Dragnea, aflat la Dâmbovița. Social-democratul a pus accent pe partea emoțională, susținând, printre altele, că președintele este „crud” și lipsit de suflet, pentru că a blocat creșterea alocațiilor pentru copii.

LIVIU DRAGNEA, președinte PSD „Leneșul ăla de la Cotroceni, când se mai trezește, zice „Ce rău pot să mai fac azi? Păi, blochez bugetul! Hai să le blocăm bugetul. Uitați-vă cu atenție la discursurile celor de dreapta. Sunt xenofobe, care se apropie de fascism. Analizati cu atenție vorbele si acțiunile.”

Cu această ocazie, liderul PSD a atacat și declarațiile Oanei Bogdan, membru în conducerea PLUS, referitoare la renunțarea benevolă la proprietate. "Să se desființeze proprietatea, mai spuneau cei de la USR. Ei spun ce vor să facă dacă vor lua România. Adică să nu mai fie proprietari oamenii, lucruri pentru care s-a murit. Să fim ce? Eventual chiriași în propria țară și poate și sclavi. Adică să fim muncitori pe plantație pentru alții”, a punctat Liviu Dragnea.

Din păcate, escaladarea tensiunilor între puterile statului nu are ca efect o creștere a nivelului de trai al românilor și nu contribuie deloc la confortul lor psihic. Lupta tot mai acerbă, cu iz de campanie electorală, se transformă într-o ciomăgeală verbală în care beligeranții au resurse inepuizabile, iar românul de rând, copleșit de creșterea prețurilor, inflație, accentuarea feomenului infracțional și insecuritatea socială, devine victimă colaterală. Deocamdată, formațiunile politice se pregătesc de alegeri europarlamentare, și liderii acestora pregătesc discursuri în care promit o viață mai bună și mai dreaptă. În acest weekend, scena politică este foarte animată. Liderii PSD sunt în turneu prin țară, pentru a participa la alegerile din filialele Dâmbovița, Ilfov și Brăila. La rândul lor, liberalii pregătesc summit-ul liderilor locali și regionali ai Partidului Popular European, care va avea loc, sâmbătă, în București, eveniment la care este invitat să participe și președintele Klaus Iohannis.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2