Date companie
 
 
 
 

Propunere de impozitare a pensiilor speciale și de interzicere a cumulului pensie-salariu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Iulie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pensii, bani, salariu, speciale, propunere, publici, teodorovici
 

Pensiile speciale ar putea fi impozitate! Este propunerea ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, în scopul reducerii cheltuielilor bugetare. El a precizat că pensiile speciale vor fi incluse într-un pachet de măsuri privind eficientizarea modului în care sunt cheltuiți banii publici.

TORA APETRII, reporter ”Ministrul Finanțelor Publice a afirmat că una dintre măsurile care ar putea fi aplicate constă în impozitarea progresivă a pensiilor speciale care depășesc pragul de 10.000 de lei. El a adăugat că ia în calcul și varianta tăierii pensiilor uriașe, de peste 30.000 de lei.”

În plus, ministrul a precizat că o altă situație care trebuie reglementată este cea a persoanelor care se pensionează anticipat, dar rămân să lucreze și în sistemul public, aceștia încasând și pensie, dar și salariu. Dacă propunerea va fi adoptată, pensionarii nu vor mai putea lucra la stat, ci doar în mediul privat. O altă măsură vizează sanționarea funcționarilor care blochează proiecte. Astfel, aceștia vor fi concediați. Totodată, nu vor mai exista cazuri de detașați în cadrul ministerelor de la companii private care încasează salarii mai mari, comparativ cu lefurile miniștrilor. Eugen Teodorovici a mai adăugat că măsurile propuse vor fi supuse dezbaterii publice.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2