Date companie
 
 
 
 

Propunerea lui Ioan Irimie, la șefia D.N.A., și a lui Tiberiu Nițu, pentru funcția de procuror general al României, au ajuns la C.S.M.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Noiembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, decizie, general, DNA, procuror, comisia, csm, europeana, aviz, pivniceru, irimia, nita
 

Ministrul Justiției, Mona Pivniceru, a trimis către Consiliul Superior al Magistraturii propunerile pentru functiile de procuror general al Romaniei si procuror-sef al DNA. Sectia pentru procurori a CSM va discuta pe 22 noiembrie aceste propuneri, urmand sa emita un aviz in privinta celor doi nominalizați: Ioan Irimie, la D.N.A., și Tiberiu Nițu, pentru funcția de procuror general al României! Mona Pivniceru i-a selectat pe cei doi de pe o listă de zece candidați.

MONA PIVNICERU, ministrul Justiției "Am decis ca să propun pentru funcția de procuror general -parchet, pe domnul Nitu Tiberiu Mihail, pentru procuror DNA pe domnul Irimie."

IOAN IRIMIE, procuror, propus la conducerea D.N.A. "- Cum ați primit propunerea? - Cu respondabilitate avându-se în vedere experiența pe care o am în calitatea mea de procuror. - Care vor fi prioritățile? - Continuarea luptei împotriva marii corupții și a corupției medii, eficientizarea acestei activități, pentru că această corupție este un fenomen negativ împotriva siguranței naționale."

OANA HĂINEALĂ, vicepreședinte, C.S.M. "Secția de procurori s-a reunit în sedințã și cu unanimitate de voturi am hotãrât cã data interviurilor pentru ce doi candidați va fi 22 noiembrie 2012."

Ioan Irimie, propus la șefia DNA, a fost șeful DNA Cluj, până în 2005, când a fost revocat din funcție din cauza managementului defectuos. Procurorul Tiberiu Nițu este în prezent inspector la Consiliul Superior al Magistraturii. Cea mai înaltă funcție pe care a ocupat-o a fost cea de adjunct al fostului procuror general al României, Laura Codruța Kovesi. Comisia Europeana a luat nota de propunerile ministrului roman al Justitiei, Mona Pivniceru, pentru functiile de procuror general al Romaniei si procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie si va face o evaluare a intregii proceduri, odata ce aceasta va fi completa a declarat purtatorul de cuvant al Comisiei, Mark Gray. Mona Pivniceru a afirmat, anterior, ca s-a conformat "in chip absolut" si a derulat procedurile care i-au fost sugerate de presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si de cele trei scrisori ale Comisiei Europene. Potrivit regulamentului de numire a procurorilor șefi, CSM are termen 60 de zile până la emiterea unui aviz consultativ, dar decizia finală va fi luată de președintele Traian Băsescu, care poate accepta sau nu propunerile ministrului Justiției pentru cele două funcții cheie în stat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2