Date companie
 
 
 
 

Propuneri pentru Guvern

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Februarie 2024
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Conferinta IMM
 

Reprezentanții Consiliului Național al Intreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România vin cu propuneri pentru Guvern pentru anul 2024. O primă măsură pe care o cer este compensarea costurilor la motorină pentru transportatori.

FLORIN JIANU, președinte, CNIPMMR

"Noi am solicitat pe primul loc în pachetul pe care l-am pus la dispoziția Guvernului exact același lucru pe care îl cereau și protestatarii în ianuarie în stradă și anume compensarea costurilor la motorină pentru transportatori și nu era nici al doilea, al treilea al patrulea, era primul program pe care l-am solicitat Guvernului cred că de anul trecut de undeva din toamnă le-am spus că deja costurile cresc, se constată aceste creșteri, nu s-au găsit soluțiile prin dialogul social, poate se găsesc soluții în acest început de an. Noi suntem datori să aducem în fața dvs. analize și în fața întreprinzătorilor propuneri de programe, astfel încât să contribuim în mod pro activ la îmbunătățirea activității și a vieții întreprinzătorilor din România."

Reprezentanții IMM-urilor spun că Executivul trebuie să ajute întreprinderile, astfel încât să se reducă și evaziunea fiscală.

FLORIN JIANU, președinte, CNIPMMR

"Întreprinzătorii consideră pentru reducerea evaziunii fiscale, e necesară și o diminuare a impozitării care conduce la o mai mare conformare voluntară și controlul și o altă măsură, controlul societăților care raportează pierderi ani la rând."

Multe companii pentru a rezista pe piață reduc numărul de angajați, dar din păcate munca pentru cei rămași se dublează sau se triplează, iar companiile trebuie să se digitalizeze cât mai repede, mai spun reprezentanții întreprinderilor mici și mijlocii.

FLORIN JIANU, președinte, CNIPMMR

"Reducerea cheltuielilor, diversificarea produselor și trei din zece, reducerea personalului, mai puțini oameni și vedeți din răspunsurile pe care noi le avem foarte puține firme se gândesc la digitalizare, la dezvoltare, la asigurarea finanțării, la păstrarea locurilor de muncă, deci nevoile din acest început de an sunt legate de reducerea cheltuielilor și de reducerea personalului."

În plus, jumătate dintre antreprenori se plâng de funcționarea defectuoasă a platformei e-factura, iar peste 60% dintre ei de costurile cu noile obligații de conformare, mai arată un sondaj realizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.


Propuneri pentru Guvern

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2