Date companie
 
 
 
 

Propuneri pentru șefia D.N.A. și a D.I.I.C.O.T., precum și pentru funcția de procuror general al României

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Ianuarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : general, DNA, procuror, diicot, predoiu, propuneri, hosu, bologa, scutea
 

Zi importantă pentru Justiție! Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat în această dimineață, care sunt propunerile sale pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție, a Parchetului General și a D.I.I.C.O.T..

CĂTĂLIN PREDOIU, ministrul Justiției „Voi adresa Președintelui României, domnului Klaus Iohannis, următoarele propuneri de numiri: pentru funcția de procuror general al României doamna procuror Gabriela Scutea, pentru funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, domnul procuror Crin Bologa, pentru funcția de procuror șef al DIICOT, doamna procuror Georgiana Hossu. Voi înainta aceste propuneri către CSM secția de procurori în vederea avizării, în termenul anunțat de Ministerul Justiției, respectiv mâine, 22 ianuarie.”

Cătălin Predoiu a precizat că cei trei nominalizați sunt cu un pas în fața celorlalți candidați. Practic, ei se încadrează în profilul de lider despre care vorbea ministrul Justiției în faza de interviu.

CĂTĂLIN PREDOIU, ministrul Justiției "Am ales candidații care au prezentat simultan competență și experiență. M-am ferit de experimente, pentru că situția în care se află Ministerul Public nu permite experimente."

Ulterior obținerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiției va înainta propunerea președintelui României în vederea numirii persoanei propuse în funcția de conducere. Ministerul Justiției a demarat, în 2 decembrie 2019, selecția procurorilor în vederea ocupării funcțiilor vacante de conducere.


Propuneri pentru șefia D.N.A. și a D.I.I.C.O.T.

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2