Date companie
 
 
 
 

Protectia Consumatorului ia la purecat produsele lactate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Iulie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lactate, produse, protectia, consumatorului, untul
 

Ingredientele trecute pe ambalajele alimentelor dovedesc de multe ori cã untul vândut în magazine la preturi mici este de fapt margarinã. Si alte lactate sunt adesea fabricate cu uleiuri vegetale. Acestea sunt concluziile unui control al Protectiei Consumatorului in magazinele care comercializează asemenea produse.

AMBIANTÃ "- Vreau sã iesiti afarã. Telemeaua de caprã si telemeaua de bivolitã bulgarã. - Aveti ceva de ascuns? Atunci de ce vã deranjeazã. E o actiune publicã a autoritãtii. - Deci nu aveti voie sã intrati în magazin."

O vânzãtoare de la un magazin cu produse lactate din Bulgaria a interzis accesul în unitate când echipa de filmare si inspectorii de la Protectia Consumatorului au vrut sã-i treacã pragul. Primul produs luat la ochi de comisari a fost un pachet numit "Untar".

SÂNZIANA COLIBÃ, comisar superior, A.N.P.C. "Aratã ca untul, dar nu e unt. Acest produs, datoritã faptului cã are o denumire derivatã de la cuvântul "unt", "untar", se confundã foarte usor cu "untul", mai ales cã e expus la vânzare între alte sortimente de unt."

AMBIANȚĂ "Avem o probã de unt. Se eliminã o parte, se amestecã, se omogenizeazã."

ANCA GAVRIL, director laborator "Cam jumãtate din grãsimea declaratã a fi lactatã, jumãtate e substituitã de grãsime vegetalã. - Si la branzã? - 100% substuitã. Sunt multe probe în care grasimeã declaratã lactatã e vegetalã."

Laptele din unt si brânzeturi e adesea înlocuit cu ulei de palmier, de cocos sau alte grãsimi vegetale.

AMBIANȚĂ "- Aici e cascaval? - Da! Cascaval. Putem sã ne uitãm pe etichetã? Contine lapte vacã pasteurizat, grãsimi vegetale, gelatinã, lapte praf, proteinã din lapte, sare, arome. (...) Nu este un cascaval. Este un produs care înlocuieste cascavalul."

VOX "- Ati avut dvs. probleme cu brânza? - Da, bineînteles. E prost facutã. - Contrafacutã? - Da! Nu-i o branzã ca sã o poti da la un copil."

Proprietarii magazinului s-au ales cu o amendã de 5 mii de lei si cu produsele fãrã acte scoase de la comercializare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2