Date companie
 
 
 
 

Protest al clienților băncilor la B.N.R., în urma exploziei cursului franc elvețian/leu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Ianuarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : banci, euro, bnr, clienti, leu, protest, curs, franc, valutar, elvetian
 

Protest la Banca Națională a României, după explozia cursului de schimb franc elvețian/leu și creșterea euro! Românii cu rate la bănci au protestat în fața sediului B.N.R., după ce moneda elvețiană a sărit de cinci lei, înregistrând, astfel, un record istoric, iar euro a depășit pragul de 4,50 lei, nivel maxim al ultimelor 10 luni.

VOX "- Cum îi spun eu copilului meu că pierd casa? Atât am de spus! - Când v-ați luat creditul? - 2007, la 1.90 francul, 182.000 de franci."

VOX "- Am luat un credit de 90.000 de franci. La momentul respectiv trebuia să achit 187.000 de lei, iar acum trebuie să achit 330.000 de lei. Lunar, inițial am avut 1.400 lei, acum, în jur de 3.200-3.400 lei."

VOX "Eu am luat un credit de 112.000 franci elvețieni, unde plăteam o rată lunară de 1.800 lei, și, în prezent, plătesc o rată lunară de 3.400 lei în condițiile în care venitul meu a scăzut salariul personal. Venitul pe familie a scăzut și el, am doi copii, grădiniță, întrețineri. Am încercat din răsputeri să îmi plătesc rata și nu am întârzieri, cu ajutorul părinților, da?"

prin telefon: CATALIN VOIVOZEANU, liderul protestatarilor de la B.N.R. "Noi am ajuns într-o situație în care nu ne mai putem achita ratele si consideram oportună o O.U.G. în acest sens. Vrem să putem să achitam aceste rate, nu cerem nimic Guvernului sau bugetului de stat in acest sens, decât o modificare a legii 50, să putem să ne convertim creditele, din valuta, în moneda natională, la un curs istoric eventual, plus o marjă de 20%, așa cum sună reglementarea europeana."

prin telefon: DAN SUCIU, purtător de cuvânt, B.N.R. "- Ce va face B.N.R.? - Analizăm, ne uităm cu atenție la această evoluție. Înțelegem ce s-a întâmplat. Este o situație delicată și o analizăm ca atare. Banca e dispusă la orice discuție pe această temă, avem toate datele pe această temă. E o soluție pe care BNR a sugerat-o de mult. E o intenție de mult manifestată, conversia în lei a creditelor."

Protestatarii au inițiat o petiție pe care au trimis-o către Camera Deputaților, prin care cer să li se aprobe conversia creditelor, din franci, în euro, la cursul istoric de la data semnării contractului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Amenzi, la protestul din Piața Victoriei ( 13 Iulie 2020 )

  Protest în Piața Victoriei! Peste 200 de persoane s-au adunat duminică seara, în fața sediului Guvernului, pentru a-și arăta nemulțumirea față de proiectul de lege care impune reguli stricte privind carantina și izolarea.

 • Cofetărie în pandemie ( 6 Iulie 2020 )

  Pandemia de coronavirus a închis multe afaceri, dar unii antreprenori s-au ambiționat să reziste chiar și cu restricțiile impuse de autorități. Un lanț de cofetării din capitală a înțeles că cel mai important lucru este să...

 • Sprijin de la C.S.A.L.B., pentru românii care au probleme cu băncile ( 23 Iunie 2020 )

  Românii care au probleme cu băncile au putut apela la ajutorul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar și pe timp de pandemie, chiar dacă restrictiile impuse au prelungit timpul de soluționare...

 • Demersuri în sprijinul muncitorilor români din Germania ( 20 Mai 2020 )

  Autoritatile de la București fac demersuri pentru aducerea în țară a lucrătorilor români care muncesc în agricultură, în Germania, și care susțin că nu au fost plătiți. Românii au protestat în fața Consulatului țării noastre la Bonn...

 • Protestul din Piața Victoriei, o sfidare a măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor de COVID-19 ( 16 Mai 2020 )

  Prima zi de relaxare, primul protest, însoțit de reacții critice, atât din partea autorităților, cât și a românilor revoltați de încălcarea, de către protestatari, a măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului!

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2