Date companie
 
 
 
 

Protest al clienților băncilor la B.N.R., în urma exploziei cursului franc elvețian/leu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Ianuarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : banci, euro, bnr, clienti, leu, protest, curs, franc, valutar, elvetian
 

Protest la Banca Națională a României, după explozia cursului de schimb franc elvețian/leu și creșterea euro! Românii cu rate la bănci au protestat în fața sediului B.N.R., după ce moneda elvețiană a sărit de cinci lei, înregistrând, astfel, un record istoric, iar euro a depășit pragul de 4,50 lei, nivel maxim al ultimelor 10 luni.

VOX "- Cum îi spun eu copilului meu că pierd casa? Atât am de spus! - Când v-ați luat creditul? - 2007, la 1.90 francul, 182.000 de franci."

VOX "- Am luat un credit de 90.000 de franci. La momentul respectiv trebuia să achit 187.000 de lei, iar acum trebuie să achit 330.000 de lei. Lunar, inițial am avut 1.400 lei, acum, în jur de 3.200-3.400 lei."

VOX "Eu am luat un credit de 112.000 franci elvețieni, unde plăteam o rată lunară de 1.800 lei, și, în prezent, plătesc o rată lunară de 3.400 lei în condițiile în care venitul meu a scăzut salariul personal. Venitul pe familie a scăzut și el, am doi copii, grădiniță, întrețineri. Am încercat din răsputeri să îmi plătesc rata și nu am întârzieri, cu ajutorul părinților, da?"

prin telefon: CATALIN VOIVOZEANU, liderul protestatarilor de la B.N.R. "Noi am ajuns într-o situație în care nu ne mai putem achita ratele si consideram oportună o O.U.G. în acest sens. Vrem să putem să achitam aceste rate, nu cerem nimic Guvernului sau bugetului de stat in acest sens, decât o modificare a legii 50, să putem să ne convertim creditele, din valuta, în moneda natională, la un curs istoric eventual, plus o marjă de 20%, așa cum sună reglementarea europeana."

prin telefon: DAN SUCIU, purtător de cuvânt, B.N.R. "- Ce va face B.N.R.? - Analizăm, ne uităm cu atenție la această evoluție. Înțelegem ce s-a întâmplat. Este o situație delicată și o analizăm ca atare. Banca e dispusă la orice discuție pe această temă, avem toate datele pe această temă. E o soluție pe care BNR a sugerat-o de mult. E o intenție de mult manifestată, conversia în lei a creditelor."

Protestatarii au inițiat o petiție pe care au trimis-o către Camera Deputaților, prin care cer să li se aprobe conversia creditelor, din franci, în euro, la cursul istoric de la data semnării contractului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protest sindical la CCR ( 4 Decembrie 2019 )

  Un nou protest în Capitală! În fața Curții Constituționale au protestat, astăzi, aproximativ 100 de sindicaliști din Blocul Național Sindical. Aceștia au vrut să atragă atenția la OUG 79/2017, subliniind că peste 1 milion de salariați au fost afectați de transferul contribuțiilor de la angajator la angajat. 

 • Profesorul de sport violent, împiedicat să intre în școală ( 26 Noiembrie 2019 )

  Profesorul de sport de la școala din Șanț, județul Bistrița-Năsăud, care a fost condamnat după ce a lovit doi elevi, nu este lăsat să intre în unitatea de învățământ. Părinții protestează încă de luni, față de revenirea cadrului didactic...

 • Depreciere alarmantă a leului, în raport cu euro ( 19 Noiembrie 2019 )

  Previziuni sumbre pentru sfârșitul anului! Analiștii economici avertizează că moneda euro va continua să se deprecieze în fața leului românesc, iar la finalul acestui an, va ajunge la o valoare uriașă, de 4,8 lei. Potrivit economiștilor...

 • Protest la Băicoi, din cauza poluării provocate de depozitul de deșeuri ( 19 Noiembrie 2019 )

  Situație gravă în orașul Băicoi, din județul Prahova! Localnicii se plâng de mirosurile grele provenite de la un depozit de deșeuri situat la marginea orașului. Din cauză că autoritățile nu iau măsuri, oamenii au făcut mai multe măsurători din banii lor.

 • Leonardo DiCaprio apără pădurile din România ( 7 Noiembrie 2019 )

  Leonardo DiCaprio, în apărarea pădurilor din România! Starul hollywoodian a postat pe pagina sa de Instagram o imagine de la Marșul pentru Păduri care a avut loc duminică, în București. Fotografie realizată de fotograful...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2