Date companie
 
 
 
 

Protest al sindicaliștilor A.R.S.V.O.M., după anunțul ministrului Drulă privind desființarea agenției

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Iulie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : constanta, desfiintare, mita, protest, salvare, agentia, manole, port, vieti, drula, omenesti
 

Protest, luni dimineață, în Portul Constanța, după ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare va fi desființată, iar atribuțiile vor fi preluate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Circa 70 de sindicaliști de la A.R.S.V.O.M. au protestat în fața sediului agenției, susținând că decizia ministrului este luată la supărare, fără niciun fel de discuții prealabile cu partenerii de dialog social. Protestatarii spun că au solicitat de urgență o întrevedere cu ministrul Cătălin Drulă și cu premierul Florin Cîțu, pentru a discuta situația A.R.S.V.O.M..

FLORINA ILICEA, reporter ”Ministrul Transporturilor și-a anunțat decizia după ce procurorii D.N.A. Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, în dosarul în care directorul agenției, Daniel Manole, este cercetat pentru pentru constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și luare de mită. În același dosar sunt cercetate alte patru persoane pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, cumpărare de influență și spălare de bani.”

Scandalul de corupție a izbucnit după scufundarea vasului ucrainean, în luna martie. La momentul respectiv, angajații A.R.S.V.O.M. nu au intervenit pe motiv de vreme rea. Mai exact, ambarcațiunea agenției nu a putut fi utilizată în condiții meteorologice vitrege, în ciuda investiției de milioane de euro. Dosarul instrumentat de procurorii anticorupție vizează achiziția la suprapreț a patru nave, în valoare de 85 de milioane de lei, o afacere în care Daniel Manole ar fi primit o mită de circa două milioane de lei. În prezent, Manole este cercetat în stare de arest la domiciliu.


Protest al sindicaliștilor A.R.S.V.O.M.

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2