Date companie
 
 
 
 

Protest cu drumuri blocate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Septembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, tara
 

Bucureștenii au ieșit din nou în stradă! Pentru a patra seară la rând, manifestanții s-au strâns în Piața Universității să-și strige nemulțumirile. De data aceasta însă, n-au mai scandat doar împotriva proiectului Roșia Montană, ci și împotriva Guvernului și a Președinției, care tergiversează rezolvarea problemei câinilor maidanezi.

AMBIANȚĂ: "Jos Guvernul!"

Oamenii au venit cu steaguri, tobe, pancarte cu diferite mesaje și pet-uri pe care le-au lovit de asfalt pentru a se face auziți.

VOX: "-Pentru ce ați venit dumneavoastră în seara asta aici? -Pentru apărarea pământurilor României."

VOX: "Mie mi se pare că e același mesaj de fapt. Că la un moment dat trebuie luate măsuri indiferent că sunt legate de Roșia Montană, maidanezi sau sistemul sanitar.''

Înainte de miezul nopții, protestatatii au rupt cordonul de jandarmi și au ocupat Bulevardul Regina Elisabeta și jumătate din Bulevardul Magheru. Reprezentanții Jandarmeriei spun, însă, că situația a fost ținută tot timpul sub control de cei peste două sute de angajați prezenți la manifestație.

GEORGIAN ENACHE, purtător de cuvânt, Jandarmeria Capitalei: "Nu au fost niciun fel de incidente pe timpul desfășurării manifestațiilor de protest. Manifestanții au forțat cordoanele de jandarmi și au reușit să pătrundă pe carosabil. Pe timpul desfășurării manifestațiilor, colegii mei nu au folosit niciun fel de materiale pentru restabilirea ordinii publice."

Protestatarii doresc retragerea proiectului de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roșia Montană și anularea contractului cu Roșia Montană Gold Corporation. Ei mai solicită interzicerea exploatărilor cu cianuri în România și introducerea zonei Roșia Montană în patrimoniul Unesco.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc ( 10 Iunie 2020 )

  Proteste ale angajaților de la Ambulanță în mai multe orașe din România! Timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, angajații serviciilor de ambulanță au protestat pentru că, deși lucrează la acest serviciu de intervenție și se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, legislația nu prevede ca ei să primească stimulent de risc. 

 • Protestele sindicaliștilor din penitenciare, suspendate pentru negocieri cu Guvernul ( 21 Mai 2019 )

  Sindicaliștii din penitenciare suspendă protestele! Sindicatul Național al Lucrătorilor din Penitenciare și Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar au suspendat protestele declanșate în luna mai, după ce au primit o invitație...

 • Ministrul Educației renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal ( 14 Mai 2019 )

  Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a anunțat că renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal, astfel că etapele înscrierii elevilor la liceu vor începe de miercuri, 15 mai, așa cum era prevăzut inițial în calendarul examenelor.

 • Manifestanții pro Kovesi, în stradă ( 31 Martie 2019 )

  Românii au ieșit, din nou, în stradă! În Capitală, peste 1000 de persoane s-au adunat în Piața Universității pentru a-și arăta nemulțumirile față de modificările aduse legilor justiției. 

 • Ciobanii, revoltați de majorarea taxei de pășunat ( 30 Martie 2019 )

  Proteste ale fermierilor, în județul Bihor! Mai mulți ciobani și păstori din localitatea Mădăras au venit în fața Consililului Județean, pentru a-și arăta mâhnirea față de faptul că Primăria a majorat taxa de pășunat.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2