Date companie
 
 
 
 

Protest cu steaguri, la Ambasada Ungariei din București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : protest, ambasada, ambasador, apel, hunor, kelemen, tinutul, secuiesc, steaguri, ungariei
 

Câteva persoane au protestat, vineri, la Ambasada Ungariei din București, fațã de atitudinea ambasadorului acestei țãri în problema Ținutului Secuiesc. Protestatarii spun cã nu e normal ca zona numitã Ținutul Secuiesc, care aparține României, sã aibã un steag propriu, care să fie și arborat, după bunul plac al unora.

VOX "Avem comunitãți mari de români peste tot în lume! Ce-ar însemna. sã ne ridicãm cu pretenții? Mici ungarii, mici italii, de ce în Mica Italie din New York nu se arboreazã steagul Italiei? În mod oficial! De ce la Dragonul Roșu nu pune steagul Chinei?"

VOX "Este o ingerințã, și a încãlcat regulile dplomatice prin aceste declarații. Atâta timp cât un român se naște în țara asta și scrie pe buletin România, steagul românesc este cel... Dupã aia, vorbim de steaguri de regiuni, nu de steaguri etnice!"

VOX "Mi se pare inadmisibil, sincer! Se face mult prea puțin! Chiar prim-ministrul, la un moment dat, a fost, cât de cât, ok!"

VOX "Domnule ministru de Externe, luați atitudine! Nu așa, verbalã, luați-i de gât! Stop, aici e România, nu e Ungaria!

AMBIANȚÃ "Ãsta-i Bãsescu! S-a dus acolo ca sã se pupe bot în bot cu Orban! Învațã-l secuiește și ia-l la voi! Du-te-n secuime sã scãpãm de tine! Du-te-n secuime sã scãpãm de tine!"

Protestatarii au adus cu ei sute de steaguri și stegulețe tricolore, pe care le-au împărțit trecătorilor. Ei au încercat să pună un astfel de drapel și în poarta Ambasadei, dar au fost opriți de jandarmi. Tensiunile generate de arborarea steagului Ținutului Secuiesc l-au făcut pe președintele UDMR, Kelemen Hunor, să lanseze un apel la calm și rațiune. El a precizat, însă, că fiecare comunitate are propriile simboluri pe care ar trebui sã le poatã folosi și acesta este și cazul maghiarilor din Harghita și Covasna.

KELEMEN HUNOR, președinte UDMR "Toate comunitãțile au dreptul de a folosi aceste simboluri, e un conflict creat artificial și a luat amploare foarte mare! Nu credem cã în acest moment cartea maghiarã, naționalismul, poate fi un instrument care ne va ajuta în viitor!"

Liderul UDMR a declarat că va vrea să se întâlnească, săptãmâna viitoare, cu premierul Victor Ponta, pentru a purta o discuție pe marginea acestui subiect.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2