Date companie
 
 
 
 

Protest cu tractoare, organizat de Asociația Forța Fermierilor la Palatul Parlamentului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Mai 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : protest, fermieri, palatul, parlamentului, asociatia, forta, tractoare
 

Asociația Forța Fermierilor a organizat, astăzi, un mars de protest cu tractoare în jurul Palatului Parlamentului. Protestatarii cer ca agricultura să fie inclusă în lista de priorități strategice de anul acesta.

IRINA CODREANU, reporter „Dacă acum trei luni fermierii iși strigau nemulțumirile în fața Ministerului Agriculturii, iată că astăzi își încearcă norocul și în fața Parlamentului. Exasperați, sindicaliștii agricultori acuză subfinanțarea cronică a sectorului în care activează.”

Pe lista nemulțumirilor se numără înjumătățirea subvențiilor, întârzierea depunerii proiectelor europene, blocajul financiar din mai multe sectoare, excluderea investițiilor în irigații și neacordarea despăgubirilor după seceta de anul trecut, în ciuda promisiunilor repetate ale ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

VLAD MACOVEI, președinte A.F.F. „Aceste subvenții plătite de la bugetul de stat, care au fost promise de Guvern, nu reprezintă pomeni, nu sunt ajutoare sociale. Sunt niște investiții în economia reală. Cu banii respectivi, fermierul își cumpără cele necesare pentru a produce, pentru a obține recoltă și banii din recoltă sunt recuperați, la bugetul de stat, prin taxele și impozitele suplimentare pe care le generează. Este, până la urmă, o investiție care este recuperată foarte ușor de statul român.” 

VALENTIN POPA, fermier „Noi suntem cei care suferim. Nu e vina noastră, ca fermieri, că cerem bani de calamitate. E vina lor că au stricat sistemul de irigații și, de 31 de ani, doar distrugem, vindem și furăm. Atât.”

Nimeni din conducerea Parlamentului nu a arătat că ar dori să stea de vorbă cu fermierii. Protestatarii spuncă vor continua astfel de acțiuni, până ce vocea lor va fi auzită de parlamentari și de guvernanți.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2