Date companie
 
 
 
 

Protest cu turme de oi, pe Valea Doftanei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Mai 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : prahova, protest, oi, licitatie, valea, ciobani, pasuni, turme, doftanei
 

Scandal între crescătorii de oi și autoritățile din Valea Doftanei, județul Prahova! Oamenii îl acuză pe primar că a trucat licitația de atribuire a pășunilor, pentru ca rudele sale să cumpere pământurile la un preț foarte mic. În semn de protest, ciobanii au blocat un drum din centrul localității, cu turmele de mioare.

AMBIANȚĂ ”Ați blocat ilegal circulația pe un drum public. Veți fi sancționați! Vă rugăm, încă o dată, să vă retrageți animalele.”

AMBIANȚĂ ”Dacă nu iese primarul afară, le băgăm în curte.”

VOX ”S-a luat la suma de 80 de lei pe hectar, și eu am ajuns la suma de 2.575 de lei pe hectar. De 3 zile nu pot să dorm! Am ajuns disperat, că nu știu ce să le fac la oile alea.”

VOX ”S-au trucat, că au venit niște oameni de-ai lor cu oi, dar eu sunt de 50 de ani pe Valea Doftanei și nu i-am văzut niciodată. Eu am 50 de ani de când mă duc la munte.”

Primarul nu a vrut sa discute cu protestatarii, dar susține că licitația nu este finalizată.

ION MANEA, primar, Valea Doftanei, jud. Prahova ”Nu a câștigat nimeni, deocamdată, licitația.”

Printre cei care luat câteva hectare de pășune la un preț modic se numără și tatăl edilului.

VOX ”- Ați câștigat-o, nu? - Da. - Cu câți bani? - 80 de lei. Păi, dacă am dat eu mai mult, am luat-o eu. - Pai ați dat cel mai puțin. - Pai ce, e puțin?”

Crescătorii de oi au sesizat Prefectura Prahova, care a trimis corpul de control la Valea Doftanei. Inspectorii vor analiza dacă licitația s-a făcut legal.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2