Date companie
 
 
 
 

Protest de amploare al minerilor din Valea Jiului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Februarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : oltenia, salarii, sindicate, protest, miting, mineri, contract, munca, Valea Jiului, complex, energetic, colectiv
 

Miting de amploarea în Valea Jiului! Peste cinci mii de mineri de la Complexul Energetic Oltenia au cerut demisia conducerii după ce li s-au tăiat salariile cu 20%, dar și primele și sporurile. Oamenii se tem că vor urma și reduceri de personal. Patru federații sindicale reprezentative din cadrul Complexului Energetic Oltenia au ieșit în stradă, chiar în timpul negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă.

VOX ”Să vină ei în namol în locul nostru, să vadă că ne-am udat și azi până la genunchi, ca să ne câștigăm pâinea pentru copii.”

VOX ”Și vor să dea afară și să închidă. Se alege praful de noi!”

Complexul Energetic Oltenia a avut pierderi de 66 de milioane de euro în primele nouă luni ale anului trecut. Oamenii îl consideră responsabil de situație pe managerul Laurențiu Ciurel căruia îi cer demisia.

VOX ”Cum motivează domnul Ciurel creșterile salariale din conducere inclusiv salariul dumnealui și tăierile drepturilor bănesti la ceilalți salariați?”

DUMITRU PÂRVULESCU, lider sindical ”Ciurel nu face decât să se contrazică. Vom sta în stradă până demisionează, până va fi demis.”

După o oră și jumătate, protestatarii au părăsit piața Prefecturii din Târgu Jiu fără incidente, însă au promis că vor reveni săptămâna viitoare, dacă administrația companiei nu renunță la tăierile salariale. Minerii spun că vor să organizeze un miting și în Capitală.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2