Date companie
 
 
 
 

Protest de amploare pe "drumul gropilor"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Iunie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, lucrari, gropi, DN 76
 

Protest de amploare pe "drumul gropilor"! Revoltați de starea jalnică a Drumului Național 76, bihorenii au organizat un miting pentru a atrage atenția asupra lipsei de implicare și a incompetenței autorităților. Șoferii au protestat simultan în trei puncte fierbinți: Ștei, Rieni și Beiuș, zonele cele mai afectate de pe urma șantierelor veșnice de pe DN 76. Drumul Național 76, de importanță strategică pentru vestul țării, este de 10 ani în construcție, iar finalizarea lucrărilor este incertă. Din cauza stării catastrofale a DN 76, viețile oamenilor care circulă între Oradea și Deva sunt în pericol. Bihorenii au protestat în repetate rânduri, dar apelurile lor nu au fost luate în seamă de autorități și nici de CNADNR.

DAN POPA, organizator miting: "Lumea este extrem de revoltată de starea acestui drum, s-a ajuns la limită. Este o zonă în care și economia este deja subminată, agricultura și turismul la fel, iar la condițiile de trafic care sunt pe acest drum cred că o să vedeți ce rata cazurilor de boli pulmonare o să fie extrem de ridicată."


GHEORGHE BOTA, primar, Rieni: "Ceea ce întâmplă la noi în comună în sudul județului și în județul Bihor este un blestem, un lucru care nu poate să rămână așa. Pur și simplu cetățenii comunei Rieni și cei care sunt în raza D76 nu pot să iasă în stradă, nu pot să-și usuce hainele, nu pot să-și scoată copiii, să-i lase singuri să se plimbe pe stradă. Suntem într-o situație de nedescris. (...) Investitorii nu mai vin pentru că nu avem infrastructură pur si simplu suntem disperați. Ce facem mai departe? Stăm cu mâinile în sân? Cei de la CNADNR își iau salariile nesimțite, iar noi aici, pe salariul minim pe economie nu putem să dezvoltăm zona."

VOX-uri

În 2013 și 2014 au mai avut loc acțiuni similare. La protestul din 2013 șoferii au „plantat” ghivece de flori în gropile de pe carosabil.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2