Date companie
 
 
 
 

Protest extrem al minerilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Decembrie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : protest, mineri
 

Protest extrem la Complexul Energetic Oltenia! 13 angajați, majoritatea mineri, au intrat în greva foamei. Protestatarii reproșează Ministerului Energiei că nu a rectificat bugetul de venituri și cheltuieli al Complexului Energetic Oltenia, unde este actionar majoritar. Așa că cei 14.000 de angajati vor primi salarii diminuate cu 400 de lei.

VOX
"Îi rugăm ca acum, în al douăsprezecelea ceas să fie alături de noi, de mineri și de electricieni. Dacă nu, rămânem aici, nu vom pleca și nu vom ceda. Inclusiv colegii noștri ne transmit că vor fi alături de noi. ... Stăm aici până murim, dacă e cazul."

VOXURI
"Am tras semnale de alarmă de trei-patru luni că sunt probleme majore în ceea ce privește fondul de salarii pe 2016, cu implicații inclusiv pe 2017. ... La Ministerul Muncii n-au avut nici măcar bunul simț și respectul față de 14.000 de salariați din cadrul Complexului Energetic Oltenia de a pune o semnătură."

Ultima rundă de negocieri purtate între sindicate si administrație s-a soldat cu un eșec. Minerii sunt hotărâți să continue protestul pâna când problema va fi rezolvată.

Vox
"Există riscul, dacă bugetul va veni diminuat la următoarele negocieri să vină cu tăieri, ceea ce nu vrem să se întâmple pentru salariați."

Bugetul de venituri și cheltuieli al companiei urmează să fie rectificat, astfel încât angajații să primească o primă de sărbători în tichete cu o valoare de 550 de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2