Date companie
 
 
 
 

Protest extrem al minerilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Decembrie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : protest, mineri
 

Protest extrem la Complexul Energetic Oltenia! 13 angajați, majoritatea mineri, au intrat în greva foamei. Protestatarii reproșează Ministerului Energiei că nu a rectificat bugetul de venituri și cheltuieli al Complexului Energetic Oltenia, unde este actionar majoritar. Așa că cei 14.000 de angajati vor primi salarii diminuate cu 400 de lei.

VOX
"Îi rugăm ca acum, în al douăsprezecelea ceas să fie alături de noi, de mineri și de electricieni. Dacă nu, rămânem aici, nu vom pleca și nu vom ceda. Inclusiv colegii noștri ne transmit că vor fi alături de noi. ... Stăm aici până murim, dacă e cazul."

VOXURI
"Am tras semnale de alarmă de trei-patru luni că sunt probleme majore în ceea ce privește fondul de salarii pe 2016, cu implicații inclusiv pe 2017. ... La Ministerul Muncii n-au avut nici măcar bunul simț și respectul față de 14.000 de salariați din cadrul Complexului Energetic Oltenia de a pune o semnătură."

Ultima rundă de negocieri purtate între sindicate si administrație s-a soldat cu un eșec. Minerii sunt hotărâți să continue protestul pâna când problema va fi rezolvată.

Vox
"Există riscul, dacă bugetul va veni diminuat la următoarele negocieri să vină cu tăieri, ceea ce nu vrem să se întâmple pentru salariați."

Bugetul de venituri și cheltuieli al companiei urmează să fie rectificat, astfel încât angajații să primească o primă de sărbători în tichete cu o valoare de 550 de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Proteste în București și în alte orașe, din cauză că elevii trebuie să poarte măști la școală ( 20 Septembrie 2020 )

  Proteste, sâmbătă, în Piața Universității și în Piața Victoriei din Capitală! Peste 300 de persoane s-au adunat în Piața Universității și circa 100 în Piața Victoriei, nemulțumiți de măsurile impuse în școli de...

 • Angajații HoReCa cer redeschiderea restaurantelor înainte de venirea frigului ( 20 August 2020 )

  Angajații din HoReCa cer redeschiderea restaurantelor înainte de venirea frigului, în condițiile în care se vor vedea nevoiți să închidă și terasele. În semn de nemulțumire și îngrijorare pentru situația în care se află, angajații au preluat ultima comandă, ieri, la ora 17:00 și au protestat timp de o oră, pașnic, respectând regulile de distanțare fizică.

 • Protest spontan, la Termocentrala Mintia ( 18 August 2020 )

  Protest spontan, la Termocentrala Mintia! Peste 140 de muncitori din tura de dimineață s-au adunat în curtea unității, nemulțumiți din cauza faptului că nu și-au încasat restanțele salariale din ultimele cinci luni.

 • Amenzi, la protestul din Piața Victoriei ( 13 Iulie 2020 )

  Protest în Piața Victoriei! Peste 200 de persoane s-au adunat duminică seara, în fața sediului Guvernului, pentru a-și arăta nemulțumirea față de proiectul de lege care impune reguli stricte privind carantina și izolarea.

 • Demersuri în sprijinul muncitorilor români din Germania ( 20 Mai 2020 )

  Autoritatile de la București fac demersuri pentru aducerea în țară a lucrătorilor români care muncesc în agricultură, în Germania, și care susțin că nu au fost plătiți. Românii au protestat în fața Consulatului țării noastre la Bonn...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2