Date companie
 
 
 
 

Protest față de exploatarea gazelor de șist dintr-o localitate bihoreană, la Oradea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : protest, bihor, oradea, gaze, exploatare, sist, tulca
 

Peste 150 de bihoreni au manifestat pe străzile municipiului Oradea față de hotărârea prin care Guvernul a dat undă verde exploatării gazelor de șist în zona comunei Tulca, fără consultarea autorităților locale. Politicieni, ecologiști, dar și localnici din satele în care va începe forajul au scandat, timp de două ore, lozinci și au ținut discursuri prin care au dezaprobat decizia luată la Palatul Victoria.

AMBIANȚĂ "Stop, gazelor de șist!În Bihor, în Bihor, nu stăm noi la mâna lor."

GEORGETA IONESCU, geolog "Nu mi-e indiferent ce se întâmplă cu apa, aerul și pământul din acest județ. Practic, se face un foraj vertical și apoi orizontale, în care se introduc cantități enorme de apă. Zece mii de metri cub de fluid cu diverse substanțe, extrem de toxice, cancerigene și mutagene."

ANA MAROSI, biolog "Să știți că efectul nu este numai al zonei de exploatare, ci pe o rază de zece, de o sută de ori mai mare. Deci ceea ce vor face la Tulca ne afectează și pe noi, orădenii. Să știți că consecințele vor fi irecuperabile."

NICOLAE LEUCE, viceprimar, Sânmartin "Această exploatare ar putea să ducă la dispariția Băilor Felix."

După modelul comunei Sânmartin, și Primăria Tulca vrea să strângă semnături, pentru a declanșa un referendum local pe tema exploatării gazelor de șist.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2