Date companie
 
 
 
 

Protest în Baia Sprie față de amplasarea unui punct de colectare a deșeurilor miniere

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Februarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : protest, baia, locuitori, deseuri, sprie, miniere
 

Peste două sute de locuitori ai orașului Baia Sprie au protestat, într-o ședință publică, față de amplasarea unui punct de colectare a deșeurilor miniere la mică distanță de casele lor. Oamenii se plâng că în zonă mai există un iaz de decantare, care ar fi trebuit demult ecologizat. Ei spun că reziduurile toxice distrug recoltele și apa de băut.

AMBIANȚĂ "- Vă rog, vă rog, sã fim pe procedură. Cine e de acord să se pună deșeuri pe iaz? - Huo, huo!"

Poluarea în zonă este ridicată din cauza sterilului evacuat din mine în perioada comunismului. Mulți păstori care mergeau cu animalele în preajma iazului au murit de cancer.

MIREL POP, consilier local "Au fost 6 persoane, 4 dintre ele au murit de cancer. Cancer la stomac, cancer la plămâni. Mai sunt doi care același lucru. Ani de zile au stat în preajma acelui dig, cu acele animale."

Unii dintre consilierii locali acuză primarul că vrea să amplaseze noul punct de colectare la o distanță de numai două sute de metri de casele oamenilor.

VOX "Trebuie să scăpăm de aceste mizerii infectate. Nu poți bea apă dintr-o fântână"

Primarul susține, însă, că dacă deșeurile din apele de mină nu vor fi depozitate pe iazul vechi, peste câțiva ani minele se vor umple, iar problema va deveni mult mai gravă.

DORIN PAȘCA, primar Baia Sprie "Sute de mii de metri neecologizați, într-o stare jalnică. Astăzi căutăm împreună cu Agenția de Mediu sã diminuãm impactul acesta."

Localnicii spun că vor continua protestele și în următoarea perioadă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2