Date companie
 
 
 
 

Protest, în subteran, la mina Crucea, din județul Suceava

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 August 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : salarii, protest, mineri
 

Cei aproximativ 300 de ortaci de la mina Crucea, județul Suceava, continuă să protesteze, în subteran, din cauza salariilor extrem de mici față de condițiile grele de muncă.

VOX: "20 de ani, am în minerit. Nu mai putem suporta salariile respective față de conducerea care este. -Cât aveți, acum, salariu? -Până în 10 milioane, ca femeile de serviciu, acum, la ora actuală."

VOX "Știați de riscuri? -Atunci nu se spunea așa ceva. Era secret, uraniu, treburi, nu se spunea. Majoritatea care au lucrat în mină, după minereu de uraniu, nu mai sunt printre noi. Silicoză, în primul rând. Al doilea, de la radiații. Și eu nu am dinți."

Numărul celor care protestează continuă să crească.

AMBIANȚĂ: "-Unde sunt colegii? Vă duceți și dumneavoastră acolo? Da, da!"

În replică, reprezentanții conducerii au anunțat că, deocamdată, nu dispun de fondurile necesare majorării salariilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Proteste în București și în alte orașe, din cauză că elevii trebuie să poarte măști la școală ( 20 Septembrie 2020 )

  Proteste, sâmbătă, în Piața Universității și în Piața Victoriei din Capitală! Peste 300 de persoane s-au adunat în Piața Universității și circa 100 în Piața Victoriei, nemulțumiți de măsurile impuse în școli de...

 • Părinții care vor sta acasă cu copiii vor primi zile libere plătite ( 28 August 2020 )

  Părinții salariați vor primi zile libere plătite, dacă școlile se închid din cauza COVID-19. Guvernul a adoptat, joi seară târziu, o ordonanță de urgență pentru acordarea acestor zile libere plătite pentru supravegherea copiilor, în cazul în care școlile vor fi închise din cauza epidemiei de coronavirus. 

 • Angajații HoReCa cer redeschiderea restaurantelor înainte de venirea frigului ( 20 August 2020 )

  Angajații din HoReCa cer redeschiderea restaurantelor înainte de venirea frigului, în condițiile în care se vor vedea nevoiți să închidă și terasele. În semn de nemulțumire și îngrijorare pentru situația în care se află, angajații au preluat ultima comandă, ieri, la ora 17:00 și au protestat timp de o oră, pașnic, respectând regulile de distanțare fizică.

 • Protest spontan, la Termocentrala Mintia ( 18 August 2020 )

  Protest spontan, la Termocentrala Mintia! Peste 140 de muncitori din tura de dimineață s-au adunat în curtea unității, nemulțumiți din cauza faptului că nu și-au încasat restanțele salariale din ultimele cinci luni.

 • Amenzi, la protestul din Piața Victoriei ( 13 Iulie 2020 )

  Protest în Piața Victoriei! Peste 200 de persoane s-au adunat duminică seara, în fața sediului Guvernului, pentru a-și arăta nemulțumirea față de proiectul de lege care impune reguli stricte privind carantina și izolarea.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2