Date companie
 
 
 
 

Protest într-o localitate din județul Harghita, din cauza angajării unor muncitori străini

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Ianuarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : harghita, protest, sri, localnici, muncitor, brutarie, lanka
 

Revoltă într-o comună din Harghita, din cauza muncitorilor străini! Angajarea a doi bărbați din Sri Lanka la brutăria din Ditrău a declanșat tensiuni majore în comună. Oamenii se tem că localitatea va fi asaltată de un val de migranți care le vor impune cultura lor și le vor pune în pericol siguranța.

BIANCA ROTARU, reporter ”200 de localnici s-au strâns în curtea bisericii și apoi au mers la primărie, pentru a-și spune păsul. Oamenii se tem că angajarea celor doi bărbați din Asia este doar începutul și că în satul lor se vor stabili tot mai mulți cetățeni străini. De partea cealaltă, directoarea firmei care deține fabrica a explicat că cei doi bărbați din Sri Lanka nu sunt migranți, ci au fost angajați printr-o firmă de recrutare, pentru că nu au găsit oameni din zonă interesați să muncească la brutărie. Cei doi au învățat rapid etapele procesului de producție, sunt serioși și apreciați."

Cei doi bărbați din Sri Lanka, în vârstă de 22, respectiv 49 de ani, au fost nevoiți să se mute într-o localitate învecinată, după ce gazda lor a primit amenințări. Primarul comunei a făcut apel la calm. El a explicat că situația s-a creat pentru că oamenii se tem că s-ar putea întâmpla și în Ditrău incidente similare cu cele provocate de unii migranți în Occident. Edilul a lansat un apel românilor din străinătate să revină acasă, pentru că sunt locuri de muncă, chiar dacă nu sunt așa de bine plătite ca în țările din vestul Europei. În pofida nemulțumirilor localnicilor, reprezentanții brutăriei spun că în maximum o lună vor mai fi angajați cinci muncitori străini, patru din Nepal și unul din Sri Lanka, deoarece firma este proces de extindere cu fonduri europene ți are nevoie de forță de muncă.


Protest într-o localitate din județul Harghita, din cauza angajării unor muncitori străini

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2